G4Media.ro

Ministerul rus de Externe: Utilizarea arsenalului nuclear este posibilă numai ca parte…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Ministerul rus de Externe: Utilizarea arsenalului nuclear este posibilă numai ca parte a unui răspuns de autoapărare faţă de un atac şi numai în situaţii de urgenţă

Ministerul rus de Externe a transmis joi că Rusia ar putea folosi arsenalul său nuclear numai în ”situaţii de urgenţă” şi că nu are interesul să ajungă la o confruntare directă cu NATO şi cu SUA, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Vorbind la un briefing, purtătorul de cuvânt al MAE rus Ivan Neciaev a menţionat că armele nucleare ar putea fi folosite de către Rusia doar ca măsură ”de răspuns”.

”Doctrina militară a Rusiei permite un răspuns nuclear numai ca răspuns la ameninţarea cu distrugerea în masă sau când existenţa fundamentală a statului este ameninţată”, a aminitit oficialul rus.

”Aşadar, utilizarea arsenalului nuclear este posibilă numai ca parte a unui răspuns de autoapărare faţă de un atac şi numai în situaţii de urgenţă”, a explicat purtătorul de cuvânt al MAE rus.

Şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat mai devreme săptămâna aceasta că Rusia ”nu are nevoie” să-şi folosească arsenalul nuclear în campania sa militară în Ucraina, el calificând speculaţiile mediatice conform cărora Moscova ar putea desfăşura arme nucleare sau chimice în acest conflict drept ”minciuni absolute”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ia vedeți voi cum faceți cu arsenalul ăla nuclear, că nu cred c-o mai ia la prima cheie și s-ar putea să bubuie prin silozuri. Cîte instalații din alea or fi descompletate, dracu mai știe.

  2. Mai duceți-vă în morțzii voștri cu nuclearele voastre de săracii moarte de foame! Decât sub cizmă bolșevică mai bine fosforescent de la radiații la 2 m sub pământ !