G4Media.ro

Ministerul rus al Apărării susține că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie,…

sursa foto: Energoatom

Ministerul rus al Apărării susține că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie, dacă ucrainenii „continuă bombardamentele”

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a declarat joi că ar putea închide centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei, dacă forţele ucrainene vor continua să bombardeze obiectivul, în timp ce Kievul neagă că ar fi întreprins astfel de atacuri, informează Reuters, citată de Agerpres.

În cadrul unei conferinţe de presă, şeful Forţelor de apărare radioactivă, chimică şi biologică din armata rusă, general-locotenentul Igor Kirillov, a afirmat că sistemele de suport ale centralei nucleare Zaporojie au fost avariate din cauza bombardamentelor.

Potrivit lui Kirillov, în cazul în care un accident ar avea loc la centrală, norul radioactiv va acoperi Germania, Polonia şi Slovacia.

Forţele ruse au ocupat zona din jurul centralei Zaporojie în martie, la scurt timp după ce Rusia a trimis zeci de mii soldaţi în Ucraina. Centrala, încă operată de personal ucrainean, rămâne aproape de linia frontului şi a fost lovită de obuze de mai multe ori în ultimele săptămâni, stârnind temeri asupra unui dezastru nuclear.

Ucraina şi Rusia s-au învinuit reciproc pentru bombardamentele din şi în jurul complexului de reactoare nucleare din sudul Ucrainei.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Propunerea ucraineană de a se creea o zonă demilitarizată în jurul centralei, administrată de ONU este de mare bun simț. Rușii refuză chiar și vizita inspectorilor dacă nu se face cu escală la Moscova. Nazziști ruși nu se dezmint!

  2. Roade-o sârguincios, tovarășe!

  3. De parca o centrala atomica se închide așa, ca un robinet. Procedura de shutdown durează si chiar si închisa rămâne un pericol imens daca este bombardata in continuare.