G4Media.ro

Ministerul rus al Apărării susține că a distrus 8 tancuri Leopard

Sursa Foto: www.army-technology.com

Ministerul rus al Apărării susține că a distrus 8 tancuri Leopard

Ministerul rus al Apărării a anunțat în sumarul de luni seara că unitățile ucrainene au pierdut în cursul zilei de ieri, în atacurile de pe frontul de sud, peste 1.500 de oameni și 140 de vehicule blindate, inclusiv opt tancuri Leopard. Alte surse, inclusiv propagandiștii de război ruși, nu au raportat nimic de acest gen, notează BBC.

„Pierderile totale ale trupelor ucrainene în direcția Donețk-Sud s-au ridicat la peste 1.500 de militari ucraineni, 28 de tancuri, dintre care 8 Leopard fabricate în Germania, trei tancuri pe roți AMX-10 fabricate în Franța și 109 vehicule blindate de luptă”, a anunțat atașatul de presă al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, într-un scurt raport pentru 5 iunie.

Canalele Telegram militare rusești, vorbind despre atacurile unităților ucrainene pe frontul de sud, în zona așa-numitei. „cornișa Vremevski”, scriu că ucrainenii încă operează în detașamente de asalt relativ mici – zeci de soldați și unități de vehicule blindate.

Canalul Telegram al propagandei militare Rybar, de exemplu, a scris luni despre utilizarea tancurilor Leopard de către ucraineni, dar nu și despre distrugerea sau deteriorarea acestora.

Dovezile clare și convingătoare privind distrugerea sau avarierea tancurilor Leopard și a altor vehicule blindate occidentale nu au apărut luni în spațiul public.

Din raportul Ministerului rus al Apărării rezultă că toate atacurile armatei ucrainene au fost respinse – dar același canal Rybar, considerat o publicație apropiată de Ministerul Apărării, a recunoscut luni pierderea de către ruși, în special, a satului Novodonetskoye.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Presupun că rușii nu arată tancurile fumegând distruse din decentă, nu pentru că nu ar avea filmări! Pentru că de la invazie, dacă este un cuvânt care sare in mintea oricui atunci cand spui ruși „decența” este acel cuvânt!