G4Media.ro

Ministerul Muncii: De anul viitor, pensiile vor fi achitate la domiciliu în…

Ministerul Muncii: De anul viitor, pensiile vor fi achitate la domiciliu în intervalul 1 – 15 al fiecărei luni

Ministerul Muncii a anunțat miercuri că intervalul de plată pentru pensii în 2021 va fi 1 – 15 al fiecărei luni, perioadă în care vor fi distribuite la domiciliu.

Potrivit unui comunicat de presă, ministrul muncii, Raluca Turcan, a discutat cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și ai Poștei Române, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plăti pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituțiile funcționează cu program redus de sărbători.

Conform calendarului stabilit, Poșta Română va primi pe 4 ianuarie 2021 ordinele de plată pentru pensii, urmând să le distribuie la domiciliu pensionarilor.

Raluca Turcan a avut și ieri o discuție cu reprezentanții Casei de Pensii, la finalul căreia a transmis că urmează să anunțe calendarul plății pensiilor pe anul 2021, „astfel încât toți pensionarii să știe clar în ce zi a lunii urmează să își primească banii”, potrivit unei postări pe contul de Facebook.

Sursa Foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. majoritatea primesc pensia pe card, nu va mai agitati sa dati impresia ca va pasa de pensionari, cand de fapt va doare in dos.

  • Vaai ce mare realizare ! Aveți dreptate 90 la sută i-au pensia pe card dar vorba celebrului Caramitru „fa-te că lucrezi”

  • Daca tot facem gargara pe forma: majoritatea primeste
   Pe fond insa, f posibil/probabil ca durerea sa fie-n c*r,
   adicatelea, acolo unde majoritatea rumunca are „creeru”
   deoarece reala majoritate a benzionarilor o primeste-n mana
   pensia, ca’ va zica.

  • Sí cu cei care primesc pensia din strainatate in ce data se vor vira pensiile.

 2. Ce se întâmplă cu cei care primeam până acum pensia într-un cont ?
  Va trebui să urmărim poștașul ?
  Nu era mai bine dacă o numeau pe idioata asta care nu știe nici ce vârstă are manechină pentru prezentarea îmbrăcămintelor pentru pensionare ?

  • @Wheeler – eu inteleg ca esti postac, dar chiar atat de redus sa fii? chiar nu esti capabil sa intelegi ca se refera doar la pensiile primite prin posta romana? sau la tine functioneaza intelegerea cu „decat” in loc de doar…

  • Wheeler,,,la munca baaaa…nu la milogit. ti e dor de pesedeu ?

 3. Probabil că vor sări cu gura mulți că e absurdă decizia asta. Când vezi pensionari așteptând cu orele la bancă așteptând să le intre banii pe card pe care sa ii scoată imediat și să-i pună sub saltea, te întrebi unde e absurditatea. Ar fi bine ca omul să poată opta. Cam greu de gestionat și opțiunea asta atâta timp cât statul nu e in stare să gestioneze mai nimic. Mai sunt și pensionarii de la sate unde nu există peste tot bancomate.

  • „Tonomat-da-bani”? la sate?
   poate te referi la ca’etu’ de la carciumar/zuper-marchet
   iar acolo nu „ie” „pa-baza-da-card” ci cu bolintinu/ci
   iar buleftrica se aprinde „decat” de sfantu paftnutie

 4. Tot în acest interval se primesc pensiile și acum. Ce e asa de nemaipomenit că au stabilit același interval? Doar ca să arate că, vezi Doamne, fac ceva?

 5. Who the fuck is raluca turcan?

 6. Dar cu pensiile speciale cum rămâne? Poate nu mai e nevoie sa le mai dați deloc ca ei au destui puși la saltea?!

 7. Abrogati pensiile speciale prin recalculare pe contribuție si eliminarea subvenției statutului la diferența.
  Modificati legea pensiilor ptr toată lumea pe contribuție.
  La pensiile de serviciu ale militarilor oferiți altă strategie de calculare a soldeo în ultimii 5 ani și împărțiți la 60.

 8. Este exact ca înainte, dar la pensionarii cu handicap nu vă uitați deloc,ministra asta nici nu știe că există o asemenea categorie!RUSINE!

 9. Celor din strainate care este data cand li se vor vira pensiile.

 10. Nu la asta aşteptam, că perioada amintită era dată şi înainte, ci promisiunile date înainte de alegeri, adică : eliminarea pensiilor speciale, şi mărirea pensiilor „nespeciale”

 11. Cum adică prin posta? Noi facem digitalizarea României,? Inteleg ca vin prin posta la persoanele care nu pot utiliza cardul, care nu au unde. Dar cei care deja il au trebuie sa renunte? Data d