G4Media.ro

Ministerul Justiției solicită Comisiei de la Veneţia un aviz în legătură cu…

Ministerul Justiției solicită Comisiei de la Veneţia un aviz în legătură cu proiectul de desfiinţare a Secției speciale

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat luni că va trimite o solicitare Comisiei de la Veneţia pentru un aviz în legătură cu proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, adoptat în Camera Deputaţilor cu un amendament care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM, transmite Agerpres.

Stelian Ion a explicat într-o conferinţă de presă că nu el este autorul acelui amendament, această variantă fiind o soluţie de compromis pentru adoptarea proiectului.

„Nici vorbă să fi venit eu cu propunerea din senin (…) Acest amendament a fost votat în Camera Deputaţilor ca o variantă de compromis. Trebuie cumva asumat şi de către cei care au votat acest amendament. Pe de altă parte, ar trebui asumat şi de cei care au considerat că este nevoie de garanţii suplimentare. Eu am spus foarte clar de la bun început că trebuie să desfiinţăm această Secţie specială, fără a aduce alte amendamente şi fără aceste aşa-zise garanţii. Aceasta a fost opinia consecventă a Ministerului Justiţiei şi a Guvernului pe această chestiune”, a declarat Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei a anunţat că va cere opinia Comisiei de la Veneţia în cazul proiectului de desfiinţare a SIIJ.

„Vreau să vă spun că, în cursul zilei de astăzi, deja este redactată solicitarea, voi trimite o solicitare de aviz din partea Comisiei de la Veneţia pe acest proiect de alege şi pe acest amendament, pentru că lucrurile trebuie să fie clare. Ni s-a solicitat: întotdeauna când aveţi de făcut anumite modificări pe legile Justiţiei este bine să existe o asemenea consultare. Eu apreciez că este bine să avem acel aviz”, a precizat Stelian Ion.

El a afirmat că problema unor garanţii suplimentare pentru magistraţi va fi tranşată în cele trei proiecte de modificare a legilor Justiţiei, puse recent în dezbatere publică.

Camera Deputaţilor a adoptat, săptămâna trecută, un proiect de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) cu mai multe amendamente, printre care şi unul al deputatului minorităţilor naţionale Ionel Stancu, susţinut şi de UDMR, care prevede că magistraţii pot fi trimişi în judecată doar cu încuviinţarea CSM.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. o lege de responsabilizarea magistratilor? la pachet cu superimunitatea? avem?

 2. Dar UDMR de ce ar schimba ceva ce chiar ei au facut?
  Momentan consesul e pe tergiversare. Desfintati-o, scoateti UDMR din alianta si sa trecem la proteste. Coruptii sunt tot la butoane. UDMR, PSD sunt din acelasi aluat facuti – coruptie!

 3. nu stiu cum, dar lumea inclusiv eu ne-am cam pierdut interesul pentru legile justiei si celelate ce inseamna ele.
  noi prostimea atat vedem salarii mari, pensii si mai mari… procese care dureaza ani de zile… si cam atat

 4. Romania nu este un stat suveran ? Atunci ce ce cerem tot soiul de avize de la tot soiul de organisme externe, mai mult sau mai putin dubioase ? Chiar politicienii nostri nu au nici un fel de simt patriotic ?

  • suntem condusi de sclavi, creierele nu au loc la stat, creierele lucreaza in privat sau in strainatate

 5. Ce-i Steliane? Tremura chilotii pe tine si ai nevoie de Comisia de Tufa de la Venetia sa-i inalbeasca?

  • Nu neaparat. Dar hai sa ma tregem de timp vreo trei luni. Dupa aia mai intrebam la cedo si dupa aia la Vatican si, in fine oracolul din Delphi.
   Pana iese hamsteru din puscarie si-si revin pzdisti din deochi.
   Ca daca erau pnlisti hotarati era gata de anu trecut.

 6. Priviti si judecati cu mintea voastra! Aceasta sesizare este un supterfugiu inteligent a lui Stelian Ion. Daca va primi aviz negativ de la Comisia de la Venetia (ceeace este foarte probabil), va avea suficiente arme de a lupta impotriva UDMR pentru a elimina acest amendament parsiv impus de acest PSD de limba magheara, care a votat cot la cot cu PSDragnea mutilarea legilor justitiei. BRAVO STELIAN ION SI SUCCES IN DEMERSURI!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.