G4Media.ro

Ministerul Justiţiei: Profesorul român condamnat în China la 8 ani de închisoare…

Ministerul Justiţiei: Profesorul român condamnat în China la 8 ani de închisoare va fi transferat în România

Ministerul Justiţiei a anunţat astăzi că profesorul Marius Balo, care ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani de închisoare în China, va fi transferat într-un penitenciar din România, transmite Agerpres. Curtea de Apel Cluj a dispus marţi recunoaşterea pedepsei aplicate de instanţele chineze şi transferarea lui Marius Balo în România, pentru continuarea executării pedepsei de 8 ani de închisoare.

Hotărârea Curţii de Apel Cluj reprezintă acordul autorităţilor române la transferare, precizează Ministerul Justiţiei.

Ministerul precizează într-un comunicat de presă că, potrivit “atribuţiilor legale, după rămânerea definitivă a acestei sentinţe, Ministerul Justiţiei va proceda la informarea neîntârziată a Ministerului Justiţiei al Republicii Populare Chineze, al cărui acord este, de asemenea, necesar în vederea transferării în România a persoanei condamnate”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Votați Viorica Dancila!
    Votați bunastarea și echilibrul!

  2. Votati ce va duce capu’, nu ce va zic altii !

  3. Nu stiam ca la hoti le spune „profesori”. Acest asa zis professor ar fi furat doar 80 de euro, de unde si compasiunea unora. La noi aceasta suma ar fi fost considerate mica si la hotii de buzunare.

    Imi aminteste de un caz similar in care un roman a fost adus din Iraq de catre insusi ambasadorul Marcel Dinu, pe atunci secretar de stat la MAE. PRomanul furase niste cauciucuri de masini, el credea ca la irakieni e ca la noi, le iei, daca nu te vede nimeni. Pe aeroportul Otopeni, intervievat fiind omul a spus ca regret fapta, dar la sfarsit a fost sincer si a adaugat: „Da domnule, dar totusi, doar pentru 4 anvelope?”

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.