G4Media.ro

Ministerul Justiției le-a cerut autorităților din Republica Moldova să-l extrădeze pe fostul…

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Florin Albei

Ministerul Justiției le-a cerut autorităților din Republica Moldova să-l extrădeze pe fostul deputat Cristian Rizea

Ministerul Justiţiei a trimis, miercuri, o  nouă cerere autorităţilor din Republica Moldova având ca obiect extrădarea fostului deputat Cristian Rizea, care are de executat în România o condamnare de 4 ani şi 8 luni de închisoare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, Ministerul Justiţiei a formulat o primă cererea de extrădare din Republica Moldova a lui Cristian Rizea, în vederea executării în România a unei pedepse de 4 ani şi 8 luni, aplicată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în anul 2019. Cerere a fost trimisă, la data de 3 mai 2019, Ministerului Justiţiei al Republicii Moldova.

Pe 7 iunie 2019, Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a transmis o adresă Ministerului Justiţiei din România, prin care a informat că nu poate fi iniţiată procedura de extrădare, întrucât Cristian Rizea este şi cetăţean al Republicii Moldova.

Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova a revenit, miercuri, cu o scrisoare prin care informează Ministerului Justiţiei din România că, prin decretul preşedintelui Republicii Moldova din 2 noiembrie 2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 285 din 3 noiembrie 2020, i-a fost retrasă cetăţenia moldoveană lui Cristian Rizea.

În consecință, Ministerul Justiției  a transmis miercuri în Republica Moldova o nouă cerere de extrădare, după ce preşedintele Igor Dodon i-a retras lui Rizea cetăţenia acestei ţări.

„Astăzi, 04.11.2020, Ministerul Justiţiei din România a procedat în conformitate cu prevederile legale aplicabile, precum şi cu respectarea cadrului juridic multilateral (la nivelul Consiliului Europei – Convenţia Europeană de extrădare din 1957), a întocmit şi transmis o cerere având ca obiect extrădarea cetăţeanului român Cristian Rizea, în vederea punerii în executare a pedepsei de 4 ani şi 8 luni închisoare la care acesta a fost condamnat de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cererea este însoţită de documentele prevăzute de instrumentul juridic internaţional aplicabil menţionat. Termenele şi modalitatea de soluţionare a cererii sunt supuse legislaţiei statului solicitat, în speţă, legislaţia Republicii Moldova”, spune MJ.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care a fugit din România după ce a fost condamnat penal, a fost reţinut marţi la Chişinău, iar autorităţile au demarat procedura de extrădare.

În martie 2019, fostul deputat Cristian Rizea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, relatează Agerpres.

Publicitate electorală

Rizea era acuzat că a pretins în mod direct de la omul de afaceri Lucian Colţea suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive. Banii au fost ceruţi în schimbul promisiunii lui Rizea, îndeplinită ulterior, că va interveni la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) şi la Primăria comunei Chiajna astfel încât să fie rezolvate anumite interese personale pe care omul de afaceri le avea la nivelul celor două autorităţi.

Sursa: Facebook/ Ionel Stoica

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Eram absolut convins! A intrat frica total în statul paralel iar slugoiul de ministru PNL se execută!
  Omorâți-l mă, până nu se află public toată mizeria politica și securiști a!

 2. Foarte bine!
  Dar pe Sebastian Ghiță când îl cereți? Deja de pe vremea lui Slugarel va chinuiați sa faceți cererea de extrădare. Sau Ghiță e încă de-al vostru?

 3. Securiștii vechi și neosecuristii croșetează de zor la mușamalizări.

 4. INTREBARI /
  VA dau 3 nume
  Sebastian GHITA , Alina BICA isi IORGULESCU junior
  Iii cauta cineva, ii cere cineva ?
  Mai Dle Ministru hai ca vin alegerile si se plateste nota

 5. Cum văd că postacii sunt mai mult pe partea melodramatică decât pe comedie mă gândeam să să mă las de bancuri şi să o fac pe filozoful aşa că o să îi filozofesc.
  Ioi dar eu am coşmare măi că numai la ce coşmare au postacii visez şi cum mă tot visez aşa voi face o listă de 10 coşmare frecvente la postaci.
  ————————
  10) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că după parlamentare Maior era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care bântuiau pe la SRI şi care vor putea afla foarte simplu pe unde bântuie postacii şi pe unde îşi visează coşmarurile.
  9) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că ai net de la providerul tău de internet după ce trece prin filtru statului şi acceptul lor pe zona de securitate şi tu să îţi aminteşti că după parlamentare Maior era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  8) Să te trezeşti din coşmar şi să afli după e ţi-ai luat salariu de postac ţi-ai cumpărat o grămadă de gadgeturi electronice prin care care poţi fi urmărit şi să uiţi că că după parlamentare Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  7) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că dacă Ciolacu nu e prieten cu Ponta înseamnă că nici nu au controlul SRI şi să uiţi că după parlamentare Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  6) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că dacă Ponta nu e prieten cu Iohannis şi nici Ciolacu cu Ponta atunci cine e prietenul celor de la SRI şi să îţi aminteşti că după parlamentare Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  5) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că dacă Ciolacu vrea la guvernare cu PNL şi chiar dispuşi să fie curva celor de la USR-Plus dar să refuze o alianţă cu Ponta iarăşi te întrebi cine sunt prietenii celor de la SRI şi îţi aminteşti că Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  4) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că te-ai culcat cu Rizea şi te-ai trezit din coşmar că nu mai e Rizea şi cum avea şi ăsta coşmare cu Ponta iarăşi îţi trece prin cap că Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  3) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că a ajuns Ponta iarăşi frecventabil la Antena 3 şi să nu te întrebi dacă nu din cauza coşmarurilor lui Voiculescu şi din nou să îţi aminteşti că dacă Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  2) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că eşti postac fără simbrie şi doar din obedienţă cu un serviciu călduţ în instituţiile statului şi deodată să te trezeşti fără serviciu aşa că nu e de mirare că ajungi să te gândeşti că dacă Maior care era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  1) Să te trezeşti din coşmar şi să afli că eşti postac cu simbrie sau fără şi să crezi că în era tectologiei te poţi ascunde de cei care deţin controlul asupra tehnologiei iarăşi ajungi la întrebarea că dacă Maior era prieten cu Ponta care îl avea pe Coldea care…..iar restul deja îl ştiţi.
  ———————-
  Nu uitaţi că e vorba despre presupuse coşmare aşa că nu luaţi totul de bun şi vă asigurăm că nu e vorba de USR-Plus în filozofeala asta cum aţi crede vreunul din voi.

 6. Macar tezaurul uman sa-l inapoieze patriei mama.

 7. Pai si de ce instigi la violenta ? Din convingere sau de frica ?

 8. vesti bune pentru rizea !
  in romania Partidul face totul pentru infractori!