G4Media.ro

Ministerul Justiţiei: Cele două rapoarte GRECO privind România vor fi publicate pe…

Ministerul Justiţiei: Cele două rapoarte GRECO privind România vor fi publicate pe 9 iulie

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) că Guvernul a autorizat publicarea celor două rapoarte privind România, pe data de 9 iulie, ora 11,00, transmite Agerpres.

„Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a comunicat oficial Secretariatului Executiv al Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) decizia Guvernului României de a autoriza publicarea celor două rapoarte privind România: ‘Raportul de follow-up la Raportul ad-hoc privind România’ şi ‘Raportul interimar de conformitate din cadrul rundei a patra de evaluare privind România'”, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de MJ.

Potrivit sursei citate, urmare a propunerii GRECO, s-a convenit publicarea celor două rapoarte în data de 9 iulie, la ora 11,00 (ora României).

Rapoartele vor fi publicate simultan, în limba română şi engleză, pe paginile web ale Ministerului Justiţiei (www.just.ro), respectiv GRECO (www.coe.int/greco).

G4Media.ro a dezvăluit pe 20 iunie că unul dintre rapoarte este de o duritate fără precedent pe tema aplicării recomandărilor GRECO referitoare la justiția din România.

Grupul statelor împotriva corupției, GRECO, a constatat, în timpul sesiunii plenare din iunie, că din cele cinci recomandări formulate în 2017 în urma procedurii de evaluare ad-hoc a României, doar una singura a fost implementată, au declarat pentru G4Media.ro surse de la Strasbourg.

Potrivit acestora, experții GRECO, organism al Consiliului Europei, se declară foarte îngrijorați de activitatea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor comise de magistrați și recomandă Guvernului să desființeze această ”anomalie a sistemului judiciar” care pune în pericol independența justiției.

Un alt raport indică faptul că percepţia publică privind nivelul scăzut al corupţiei în unele ţări poate conduce la subestimarea necesităţii unor măsuri de combatere a acestor practici, se arăta în raportul anual publicat, pe 25 iunie, de Grupul de state împotriva corupţiei (GRECO), organismul anticorupţie al Consiliului Europei.

‘Corupţia are consecinţe devastatoare pentru drepturile omului, democraţie şi statul de drept. În general, statele noastre membre au făcut progrese pentru a pune în practică măsuri de prevenire şi combatere a corupţiei, dar trebuie făcut mult mai mult. Recomandările GRECO nu sunt opţionale. Guvernele, parlamentarii şi alte autorităţi naţionale trebuie să-şi arate angajamentul în combaterea corupţiei prin implementarea integrală a recomandărilor GRECO”, declara secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. iata care sunt tarile de la care luam „lumina” si care nu si-au facut publice rapoartele greco (romane)

  Austria

  https://www.coe.int/en/web/greco/evaluations/austria

  Belgia

  https://www.coe.int/en/web/greco/evaluations/belgium

  Germania

  https://www.coe.int/en/web/greco/evaluations/germany

 2. iata care sunt tarile de la care luam „lumina” si care nu si-au facut publice rapoartele greco (romane)

  Austria

  https://www.coe.int/en/web/greco/evaluations/austria

 3. Xlinkn e postacul iluminat. Fata de ceilalti caraghiosi asta stie sa dea copy/paste :)))

 4. A crede in dreptatea justitiei romane trebuie ori sa-i fi complice, ori sa n-o cunosti. Erorile ” onoratelor instante ” nu sunt niciodata gratuite.

  • Voi, postacii PSD, nu spuneti nimic de deciziile CCR care au decriminalizat faptele de coruptie, incalcandu-si vizibil si gratuit mandatul.

   Tot atacati procurorii si judecatorii, incercand sa distrageti atentia de la slugile PSD din CCR, dar vocea poporului cere tot mai tare desfiintarea CCR si regandirea ei de la zero.

   Vine ziua judecatii, lichelelor. Nu aveti unde sa va ascundeti.

 5. Rusinea CCR ajunge cu varf si indesat ,intrecand si CC din Moldova care si a dat demisia vazand ca li i pielea in bat.CCR a PSD cu cei 5 politruci altereaza justitia care mai nou se organizeaza dupa cum bate vantul si in CSM-ul lui SAVONEA,care din privirea ei se vede cata rautate incuba,IDEM procuroarei DEPENDENTA de la SS,care la fel fizionomia ei o tradeaza.

  • E clar ca cei 5 ticalosi de la ccr nu-si vad pielea in bat prea curand, asa ca nici prin cap nu le trece sa se gandeasca macar la vreo demisie. Ar fi si culmea, hienele scarboase stan si deliorga muncesc din greu de ani de zile in transee la distrugerea sau coruperea justitiei, si taman acu, ajunsi pe caii ccr, sa-si dea demisia, asta ar fi una!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.