G4Media.ro

Ministerul italian al Sănătăţii: Varianta britanică a coronavirusului ar putea deveni dominantă…

Ministerul italian al Sănătăţii: Varianta britanică a coronavirusului ar putea deveni dominantă în Europa în lunile următoare/ Prevalența acesteia este de 17% în Italia, 25% în Franța și 20% în Germania

Un procent de 17,8% din noile cazuri de COVID-19 în Italia sunt infectări cu varianta britanică a coronavirusului SARS-CoV-2, procent apropiat de cel întâlnit în restul Europei, unde această mutaţie ar putea deveni dominantă în lunile următoare, a anunţat vineri Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit agenţiei EFE, citată de Agerpres.

Această instituţie a realizat împreună cu alte organisme italiene o investigaţie în cadrul căreia personalul sanitar a selectat mostre de cazuri pozitive şi a secvenţiat genomul virusului. Au fost în total analizate 852 de mostre în 82 de laboratoare, din 16 regiuni şi provincii autonome ale Italiei.

Ministerul italian al Sănătăţii aminteşte că prevalenţa variantei britanice a coronavirusului este în Franţa de 20-25% şi de circa 20% în Germania, avertizând totodată că în Europa ”există o circulaţie intensă (a variantei britanice), care probabil va ajunge să devină cea mai frecventă în lunile următoare”.

Cercetarea va fi repetată în zilele următoare ”pentru a verifica viteza de răspândire a variantei” coronavirusului descoperită în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut.

Ministerul italian al Sănătăţii mai menţionează că ”virusul se află într-o mutaţie constantă şi au fost izolate sute de variante, dar majoritatea nu schimbă caracteristicile virusului” şi susţine că vaccinurile anti-COVID-19 deja create ”continuă să fie eficiente inclusiv împotriva virusului care a suferit mutaţii”.

Potrivit experţilor, mutaţia britanică a coronavirusului nu este mai letală decât variantele cunoscute anterior. Dar ea este mai contagioasă, iar în Marea Britanie, unde a devenit varianta dominantă, a crescut indirect mortalitatea ca urmare a suprasolicitării sistemului sanitar în urma creşterii numărului cazurilor de COVID-19.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mutatiile vor fi multe. Epopea continua.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.