G4Media.ro

Ministerul Finanțelor vrea să înghețe în 2019 sporurile, indemnizațiile și primele bugetarilor.…

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Finanțelor vrea să înghețe în 2019 sporurile, indemnizațiile și primele bugetarilor. Pensiile nu se indexează până în septembrie 2019

Ministerul Finanțelor a propus înghețarea în 2019 la nivelul din decembrie 2018 a cuantumului ”sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, indemnizaţia brută de încadrare, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice”, potrivit unui proiect de OUG prezentat în premieră de Federația Sindicatelor din Penitenciare (FSANP).

Proiectul de OUG a fost confirmat de surse guvernamentale pentru G4Media.ro. Proiectul ar urma să fie discutat în ședința de guvern de vineri, 7 decembrie.

Proiectul mai prevede și faptul că în 2019 orele suplimentare efectuate de bugetari nu vor fi plătite, ci se vor acorda compensații cu zile libere.

De asemenea, proiectul prevede că instituțiile bugetare nu vor acorda bugetarilor în 2019 bilete de valoare, indemnizaţia de hrană și indemnizația de vacanță reglementate de Legea-cadru nr. 153/2017.

Proiectul de ordonanță de urgență vrea să amâne indexarea pensiilor, prevăzută de lege pentru luna ianuarie 2019, până în septembrie 2019 – așa cum de altfel prevede și proiectul legii pensiilor promovat de guvern și aflat în dezbaterea Parlamentului. ”Prin derogare de la prevederile art. 102 alin. (2) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie se menține la 1.100 lei și începând cu 1 septembrie 2019 valoarea punctului de pensie se majorează cu 15% și este de 1.265 lei”, se arată în proiectul de OUG.

Propunerea Ministerului Finanțelor prevede prelungirea unor măsuri luate anterior, precum ocuparea a maximum jumătate din posturile vacante, înghețarea cheltuielilor cu mobilier și automobile.

Citește aici proiectul de OUG integral

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Sunt la fundul sacului cu pomenile asa ca promit in continuare lapte si miere pt votacii lor pt a-i lasa in pace si a-si desavarsi distrugerea totala a statului roman… Dupa noi potopul, nu ne mai intereseaza … Votati psd, asasinii Romaniei …

  2. Nu venise, la ședința solemnă de la Alba Iulia (înainte de 1 decembrie, de Centenar), madame Dancila cu o lista uriașă de pomeni și arunca în stânga și în dreapta cu bani? Sau lista data de Draknea era pe hârtie din aceea de pe care scrisul dispare imediat după citire??

  3. Ha-ha….
    Luati, dragi pensionari, luati PSD cu mustar si cu muraturi. Daca nu le majoreaza din 2020, atunci sigur-sigur din 2025. Sigur!

  4. De asta ieșise noul tembel de la munca sa spună că au nevoie de un an să cumpere un soft și să recalculeze pensiile, fix cam până în septembrie 2019…
    pensionarii o sa ii vaite k kât muncesc ei și se spetesc, dar nenorocitul de soft îi împiedică să îi rezolve mai repede…

  5. „Guvernul ar putea finanța, printr-o schemă de ajutor de stat, filme cu actori celebri, susține Comisia Națională de Strategie și Prognoză. Până la data de 3 decembrie 2018, a fost depus un număr de 17 cereri de finanţare în valoare totală de peste 110 milioane lei, din care 6 au fost aprobate, valoarea ajutorului de stat aprobat ridicându-se la aproape 40 de milioane lei lei. Mai sunt și alte proiecte în analiză.

    Unele filme au în distribuţie actori precum Gerard Butler, Keira Knightley, Olivia Munn, Jean Reno, Steven Seagal sau Nicolas Cage. Toate producţiile vor avea pe genericul filmului şi în toate materialele publicitare, precizarea: „Film realizat cu sprijinul Guvernului României”.

  6. Daca tot prorogati termene, din 2010 ca asa se face zice dl Ministru de Finante , de ce mai faceti legi si nu le respectati? Si daca tot va laudati cu cresterea economica cea mai mare din Europa, de ce nu dati drepturile ce se cuvin oamenilor de umbla prin justitie? Halal stat, numai minciuni dar pentru voi se gaseste cite ceva. Tot cu mismasuru poate mai mor intre timp si nu mai le trebuie nimic, cred ca asta urmariti. Sa va fie rusine,altfel va mindriti cu armata.

  7. Daca tot prorogati termene, din 2010 ca asa se face zice dl Ministru de Finante , de ce mai faceti legi si nu le respectati? Si daca tot va laudati cu cresterea economica cea mai mare din Europa, de ce nu dati drepturile ce se cuvin oamenilor de umbla prin justitie? Halal stat, numai minciuni dar pentru voi se gaseste cite ceva. Tot cu mismasuri umblati, poate mai mor intre timp si nu mai le trebuie nimic, cred ca asta urmariti. Sa va fie rusine,altfel va mindriti cu armata.