G4Media.ro

Ministerul Educației sesizează Parchetul în legătură cu Universitatea “Dunărea de Jos”, pentru…

Ministerul Educației sesizează Parchetul în legătură cu Universitatea “Dunărea de Jos”, pentru plăți pe taxa judiciară de timbru. Ce a constatat comisia de control a ministerului la universitate

Un control efectuat în martie la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați s-a soldat, între altele, cu recomandarea de sesizare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru a verifica legalitatea unor plăți efectuate de instituție, iar Ministerul Educației a transmis, săptămâna aceasta, raportul corpului de control la Parchetul din Galați, potrivit surselor Edupedu.ro. Chestiunea plăților de taxe judiciare de timbru, în valoare de sute de mii de lei, de către instituția de învățământ superior este principala posibilă neregulă în activitatea universității, semnalată de corpul de control în raportul menționat.

  • Edupedu.ro a semnalat, în martie, că Ministrul Educației a trimis corpul de control la universitatea gălățeană, după sesizări ce acuzau posibile nereguli și abuzuri ale rectorului Lucian Georgescu și ale actualei conduceri. În sesizarea anonimă primită atunci de mai multe autorități ale statului și consultată de Edupedu.ro, conducerea Universității Dunărea de Joș era acuzată că ar fi format “un grup infracțional organizat”. Ministrul Sorin Cîmpeanu confirma un control ce viza în principiu “nereguli administrative”.

Între altele, sesizarea de la începutul primăverii susținea că s-ar fi plătit săptămânal, “cu aprobarea” rectorului, taxe de timbru în valoare de 5.000 de lei, în condițiile în care universitatea e scutită de plata acestor taxe pentru majoritatea proceselor. Ulterior, potrivit documentului, s-ar fi cerut restituirea banilor, care ar fi fost însușiți. Aceeași sesizare mai vorbea despre încălcarea Cartei universitare printr-un număr prea mare de prorectori și prodecani, presupuse nereguli în relațiile contractuale dintre PFA Lucian Puiu Georgescu (rectorul) și instituție, achiziția de servicii media, mai multe probleme în relația cu angajații.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ma, da’ la ASE si restul ‘Universitatilor’ din Bucharest nu se sesizeaza nimeni ? Se dau salarii aproape duble la calculatul pensiilor pt. ‘studii superioare'(o sparanghelie pt. sparanghelisti –ar trebui digitalizat integral si automatizat, nu stil birocratic ponosit sortit erorii sigure/la cateva milioane de pensii s-ar putea sa le alunece cateva virgule…) dar in facultatile respective se ia licenta facuta de ‘baiatul de cartier'(all inclusive pan’ acolo — 1500 lei restanta) …

    Intrati in ei ca-i jale si nici macar nu pomenesc de cele private(care nu viseaza nici Top 10 000…).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.