G4Media.ro

Ministerul Educației primește aproape 300 de milioane de lei în plus pe…

Foto: INQUAM Photos George Calin

Ministerul Educației primește aproape 300 de milioane de lei în plus pe februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față de limitele stabilite tot la cererea instituției cu o lună în urmă

Planificare defectuoasă la Ministerul Educației în stabilirea bugetelor lunare. Instituția va primi aproape 300 de milioane de lei în plus pentru luna februarie, pentru salariile profesorilor și transportul elevilor, față de limitele stabilite tot la cererea ministerului cu o lună în urmă, se arată într-un memorandum aprobat de Guvern în cea mai recentă ședință a Executivului, de pe 16 februarie. Banii ar urma să ajungă la Minister pentru salariile angajaților din Educație și pentru transportul elevilor, scrie Edupedu.ro.

Potrivit memorandumului aprobat recent, care poate fi consultat mai jos în articol, este vorba de 298.000 de mii lei. Dintre aceștia, 10.000 mii de lei (10 milioane de lei) sunt pentru plata transportului elevilor, iar 288.000 de mii de lei (288 de milioane de lei) pentru plata salariilor profesorilor și celorlalți angajați din învățământ, ale căror salarii au fost mărite de la 1 ianuarie 2024 prin ordonanța de urgență (OUG) 128/2023.

Ministerul Educației pare surprins lună de lună de cheltuielile pe care le are de făcut din bugetul propriu. Conform documentului, Ministerul Educației susține că în ianuarie a cerut tot prin memorandum limite bugetare, acum revenind la Guvern pentru creșterea plafonului de cheltuieli lunare:

„În ședința Guvernului din data de 25 ianuarie a.c. Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema ”Stabilirea limitelor de credite bugetare și credite de angajament pentru luna februarie 2024”, prin care Ministerului Educației i-au fost aprobate la titlul 10 ”Cheltuieli de personal” credite de angajament în sumă de 23.626.800 mii lei și credite bugetare în sumă de 2.680.000 mii lei, iar la titlul 57 ”Asistența socială” credite de angajament în sumă de 123.575 mii lei și credite bugetare în sumă de 85.000 mii lei”, scrie în memorandumul Ministerului Educației din 16 februarie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Tanti are sincope, nu se decurca cu adunarea ? Pai, cere sprijin, lupta, sa poata primi elevi si profesori ce au stabilit tot ei, prin lege, ca se cuvine sa primeasca. Nu sunt doua luni de cand s-a facut bugetul . Cum l-au facut ? Au dat cu banul ? Cei vizati trebuie sa-i multumeasca, sa o felicite ?