G4Media.ro

Ministerul Educației: A fost eliminată orice posibilitate prin care părinții strângeau bani…

Foto: Pixabay.com

Ministerul Educației: A fost eliminată orice posibilitate prin care părinții strângeau bani pentru cadourile profesorilor

Părinții nu vor mai putea colecta bani pentru cadourile profesorilor, deoarece a fost eliminată această posibilitatea din noul Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP). Regula intră în vigoare din 1 septembrie 2022.

„Eliminarea oricărei dispoziții/trimiteri care dă posibilitatea colectării de fonduri bănești de la părinții elevilor”, se arată în comunicatul ministrului Educației.

De remarcat este că nu există sancțiuni în situația în care sunt părinți care strâng bani.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. – E INTERZIS SA STRANGETI BANI PENTRU PROFESORI
  – Sau ce?
  – …

  • De 32 de ani nu am primit un cadou.Aaaa..am uitat ,dacă clasa la care am fost Diriginte au făcut un tort cică de ziua mea l-am mâncat împreună.În nici un regulament nu scria să se strângă bani pentru profesori.Organizațiile de părinți strângeau bani pentru dotarea școlii cu material didactic sau (scaune,bănci,zugrăvit clasă etc) pentru copiii lor.Ei făceau Directorul său profesorii nu aveau și nu AU ACCES LA BANI …PUNCT.EI să umble La planurile cadru La clase să vadă cum se descurcă un profesor cu salariul, profesorul are doar obligații elevul drepturi.

 2. Vorbe goale, tipic românesc.

 3. …mai putin posibilitatea fizica de a aduna bani 😀
  dar da, ati infrant.

 4. Da si ce, cadourile se dau in particular, parintii cu dare de mana nu asteapta sa se stranga colectiv banii!! Avem legi numai pentru fraieri?!!

  • Intr un cuvant mi-e scarba de țara asta din toate punctele de vedere
   Nu are rost sa sa mai vb
   Ai bani ai de toate,n-ai bani n’ai nimic, esti un nimeni …..

 5. Si sa iei spaga e interzis de lege in Romania nu? 🙂

 6. Măriți salariile profesorilor nu salarii ca în evul mediu

 7. Oricat ar vrea omul de rand sa fie cinstit, are grija statul roman sa nu o duci bine,îți ia jumate din muca ta de pe o luna, despre ce vb
  Auzi taxe la sanatate si cand îti vine randul platesti tot
  Privatii abuzeaza de angajati fac cu ei o mie de lucruri odata daca sar putea fie cu studii fie fara
  Si? cine îi verifica
  Daca nu faci îti arata usa

 8. Fondul Clasei al aveam in Anul 1970 . Prin Anul 1974 ne-a dus cu Autocarul , pana la Muzeu sa vedem Expozitia Omagiu , al lui Ceausescu , cu Cadourile Primite de Ceausescu din Strainatate . Probabil ca Excursia la Expozitie a fost Organizata cu bani de la Fondul Clasei . Cu Fondul Clasei se cumparau Perdele de Nylon , si Perdele de Catifea Ocru , Fatza de Masa pentru Catedra , Detergent pentru Spalarea Podelelor cu Dero si Apa , Creta , Burete pentru Tabla , Vopsirea Tablei cu Vopsea Neagra si de dat cu Shmilgher peste Vopsea Neagra de la Tabla . Ne punea sa aducem la Scoala , Sticle si Borcane , goale , Hartie , din Ziare , si din Maculatoare .