G4Media.ro

Ministerul de Interne propune desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție,…

Ministerul de Interne propune desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție, ca urmare a numeroaselor teze de doctor obținute fraudulos, prin plagiat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a propus, într-un proiect de act normativ, desființarea școlilor doctorale de la Academia de Poliție, în urma numeroaselor teze de doctorat plagiate.

Anul trecut, în premieră pentru mediul academic din România, Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a devenit prima universitate din țară care a pierdut dreptul de a mai acorda titluri de doctor ca efect al unei serii de cinci sancțiuni primite pentru repetate încălcări ale eticii și integrității academice.

”Programul studiilor organizare de către școlile doctorale din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, aflate în desfășurare la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, se desfășoară în continuare până la finalizare, în conformitate cu programele individuale de cercetare științifică”, se arată în proiectul de act normativ de pe site-ul MAI.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat în octombrie 2020 ordinele de retragere a acreditarilor celor două școli doctorale ale Academiei de Poliție – cea de Drept și cea de Ordine Publică și Siguranță Națională – la propunerea Consiliului de Etică și Management Universitar, potrivit Press One.

Suspiciuni de plagiat au planat asupra lucrărilor mai multor personaje publice, precum Robert Negoiță, primar al Sectorului 3,  Liviu Marian Pop, fost ministru PSD al Educației, Lucian Netejoru, șef al Inspecției Judiciare, Alexandru Cătălin Ioniță, fost șef al Direcției Generale Anticorupție sau Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție.

Gabriel Oprea, el însuși conducător de doctorate la cele două școli doctorale, a fost prins cu o lucrare de doctorat plagiată și i s-a retras titlul de doctor.

Jurnalista Emilia Șercan a fost cea care a dezvăluit ”fabrica de plagiate” de la Academia de poliție. Pentru investigațiile sale, aa a fost amenințată cu moartea de către un fost ofițer de poliție, instigat de rectorul și prorectorul Academiei de Poliție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. MAI recunoaşte oficial că sunt nişte hoţi.

  • Lol, chiar mă gândeam că trebuie desființată academia aia de infractori, sau schimbat numele. Păi ei nu reușesc să școlarizeze nici un om cinstit?

 2. Rămânem fără academicieni :)))) Aoleo

 3. Toate doctoratele trebuie luate la verificat și care sunt false ,anulate si puși la plata să înapoieze toți banii incasati dar cum suntem in România nu o să vedem asta niciodată.

 4. Felicitări Emilia Șercan.
  Ai respetul meu și a milioane de români care nu vor să plătească salariile mărite ale hotilor, a unor categorii de persoane ”speciale”.
  Ministerul de Interne propune desființarea??? Desfințati nu propuneți.
  Ministerul de Interne, să vă fie rușine că în curtea voastră, a șefilor celor mari, cu epoleți, făcuți generali .fiindcă ați mâncat KK… nu la vre-un post de politie de la țară, încă se petrec acet gen de furturi.

  • Plagiatorii sa dea banii furați inapoi!
   Curtea de Ponturi sa se autosesizeze si sa faca control.
   Control la hoti!

 5. Desființați toate școlile de poliție care oricum scot proști în uniformă pe bandă rulantă!

 6. Cum e bah sa fii doctor in miliție?!
  Doctor pt ce? Ca sufli in fluier? Ca stai de caraulă?
  Ca manuiesti bastonu’?
  Cum e sa zici :” Ma duc la domnu’ doctor politist ca el stie mai bine!”?

 7. Va fac o propunere decenta :
  Implementati un program pentru oamenii fara posibilitati numit „Primul Doctorat”
  Eventual sponsorizat cu fonduri europene.
  Anume , daca nu mai ai un doctorat pe numele tau . Poti sa iei un credit garantat de stat , cu dobanda mica. Creditul merge ca spaga pentru intermediari. Si obtii diploma de doctor in ce domeniu iti alegi.

  # Un doctorat pentru fiecare roman

 8. E DOAR O PROPUNERE…
  NU AU „VRUT” SA DESFIINTEZE INSTITULE DE SINECURI ? SI ? PAC! NECONSTITUTIONAL.

  COMUNISTII SUNT CEI MAI MARI HOTI SI CEI MAI MARI CRIMINALI DIN ISTORIE

 9. statul a fost pagubit, scoala a incurajat infractiunea…eu as desfiinta in totalitate si cineva ar trebui sa plateasca la greu.

 10. Îmi aduc aminte de Emilia Șercan. N-am mai urmarit-o că m-am luat cu blestemata asta de pandemie. Avea și un blog foarte clar chiar didactic. Era ca un buldog. Făcea jurnalism ca la carte: răbdare și metodă.
  Cât despre poliție, eu cred că problema e veche încă de pe vremea comuniștilor când facultatea de drept de la Sibiu era a lor. Știu că după 90 polițiștii cu grade s-au făcut notari și cred că s-au implicat în vânzarea drepturilor litigioase împreună cu avocații șmecheri.
  Pentru mine articolul ăsta e bun pentru că mi-a adus aminte de Emilia Șercan.

 11. Salut !
  Imi amintesc de o ststistica recenta :
  numarul de doctori dupa 89, depaseste cu mult pe cel al tuturor doctorilor , de cand a inceput acordarea acestor titluri in Romania.
  Plus, ca, dar nu stiu exact care lege, le confera titulatlrilor, inca 1000 lei/ luna la salariu.
  Nu stiu, daca se fac corectii in functie de procentul de plagiere, caz in care, Kovesi, ar avea de dat ceva bani inapoi .