G4Media.ro

Ministerul de Interne belarus a anunţat că în acest weekend au fost…

Ministerul de Interne belarus a anunţat că în acest weekend au fost reţinuţi 250 de manifestanţi la Minsk, dintre care 87 se află în arest

Zeci de mii de persoane participă și duminică după-amiază la Minsk la un nou protest împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, în timp ce Ministerul de Interne belarus a anunţat că în acest weekend au fost reţinuţi 250 de manifestanţi, dintre care 87 se află în arest, consemnează Agerpres.

Potrivit unui reporter al AFP, cele câteva zeci de mii de persoane formează o coloană de câţiva kilometri în centrul capitalei Belarusului. În acest timp, agenţia Reuters susţine că acolo ar fi circa o sută de mii de manifestanţi.

Pe străzile din Minsk sunt vizibile dispozitive masive ale forţelor de ordine, iar proteste au loc de asemenea în alte oraşe ale ţării.

Acesta este al cincilea weekend consecutiv de manifestaţii împotriva președintelui Lukaşenko, reales în funcție în urma scrutinului prezidenţial din 9 august, pe care opoziţia îl consideră fraudat.

Potrivit grupului de apărare a drepturilor omului Viasna, multe dintre persoanele arestate recent sunt femei şi au existat cazuri de violenţă în timpul acţiunilor de reţinere a lor. Figurile de prim-plan ale opoziţiei belaruse sunt de asemenea femei, printre ele şi Svetlana Tihanovskaia, contracandidata preşedintelui Aleksandr Lukaşenko la scrutinul prezidenţial din 9 august şi care după alegeri s-a refugiat în Lituania.

O altă opozantă, Maria Kolesnikova, care s-a împotrivit expulzării din ţară, este încarcerată sub acuzaţia de tentativă de răsturnare a guvernului. Protestul de duminică, denumit „Marşul Eroilor”, încearcă în special să atragă atenţia asupra situaţiei în care se regăsește Kolesnikova.

Sursa Foto: Tut.By REUTERS/Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Daca oamenii nu sunt ajutati nu au nici o ssnsa.
    In 89 sa stiut si aprobat,pana la un anumit punct,tot ce numim noi revolutie.Crede cineva ca serviciile americane,occidentale,israeliene nu stiau ce fac iliescu,roman,nicolaescu si restul? Au stiut si peste ani,poate copiii nostri, vor afla in amanunt toata regia.