G4Media.ro

Ministerul de Externe face demersuri pentru românii arestatați la Dublin, acuzați de…

Ministerul de Externe face demersuri pentru românii arestatați la Dublin, acuzați de spălare de bani

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, sâmbătă, că a întreprins demersuri pentru obținerea unor informații suplimentare cu privire la identitatea și situația juridică a românilor arestați la Dublin. MAE precizează că misiunea diplomatică nu a fost notificată de autoritățile locale în acest sens. Nici cetățenii români nu au solicitat, la nivelul ambasadei, asistență consulară.

„Reprezentanții misiunii diplomatice mențin situația în atenție, fiind pregătiți să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune și în funcție de solicitări”, a transmis MAE.

În urmă cu trei zile, patru cetățeni români au fost arestați la Dublin, în urma perchezițiilor efectuate de Garda, într-un caz de spălare de bani, de aproximativ 1,5 milioane de euro

Garda a transmis că banii murdari ar proveni din încasări din diferite infracțiuni precum fraude informatice, prostituție organizată și furturi. Ofițerii Garda vorbitori de limba română au ajutat Biroul Național de Crime Economice Garda (GNECB) în operațiunea masivă de percheziții, care a avut loc miercuri dimineața în mai multe zone ale Dublinului.

Au fost identificate firme false înființate de o organizație criminală și un număr mare de conturi bancare înființate pe nume false. Se prespune că prin aceste conturi s-au spălat circa 1,5 milioane de euro.

Sursa Foto: dublinlive.ie

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Asistenta consulara?Romani de origine…maghiara, moldova, ucraieniana., roma.etc..ca sa stim Ambasada!Hoti, puturosi, neam de c.u.r.v.e. care te vad pe o lingura de apa..generatia progresista..Beah!

 2. Daca as fi reprezentant al Romaniei in cadrul ministerului de externe, as proceda in felul urmator: as cere autoritatilor irlandeze ca romanii infractori sa fie pedepsiti exemplar. In sensul de a li se dubla pedepsele, chiar tripla.
  M-as bucura daca politistii irlandezi le-ar tine genunchiul pe gat pana cand romanasii nostri infractori s-ar duce la George Floyd. M-as bucura daca in puscarie ar primi cel mai nenorocit tratament cu putinta.
  M-as bucura daca toti derbedeii, hotii si bestiile provenite din Romania ar fi pedepsiti exemplar oriunde s-ar afla!
  Stiti de ce?

 3. da, stiu. stiu de ce te-ai bucura…
  pentru ca atat te duce capul…

 4. Baietasii aia sint foarte probabil absolventi ai Acedemiei Infractorilor, patronata de Statul Mafiot Roman. De aia si interesul statului mafiot pentru protectia banditilor trimisi in misiuni speciale peste hotare.