G4Media.ro

Ministerul de Externe critică poziția ambasadei Rusiei despre incidentul de miercuri: Respingem…

sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Ministerul de Externe critică poziția ambasadei Rusiei despre incidentul de miercuri: Respingem orice semnificație politică / România condamnă crimele comise la Bucea de care e responsabilă Rusia

Ministerul Afacerilor Externe a criticat poziția ambasadei Rusiei despre incidentul de miercuri, când un șofer a intrat cu mașina în poarta instituției și s-a autoincendiat. Ambasada rusă a susținut că șoferul ar fi comis acest act ”sub influența unei explozii de isterie anti-rusă în legătură cu o provocare regizata în orașul Bucea”, comentariu respins dur de MAE, care consideră ”pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident”.

Comunicatul integral al MAE:

Ministerul Afacerilor Externe respinge luarea de poziție de astăzi a Ambasadei Federației Ruse la București în urma incidentului regretabil care a avut loc în această dimineață.

Astfel, MAE consideră ca pripită și complet nepotrivită și inoportună calificarea în orice fel a acestui incident.

MAE respinge totodată orice atribuire de context sau semnificație politică acestui incident tragic și face apel ca Ambasada Federației Ruse să manifeste reținere maximă în oferirea oricăror interpretări înaintea finalizării anchetei autorităților responsabile. Până la finalizarea anchetei și comunicarea rezultatelor acesteia de către autoritățile române competente, orice fel de ante-pronunțări reprezintă doar speculații nefondate.

MAE evidențiază, în mod special, că nu a fost afectată integritatea personalului Ambasadei Federației Ruse în România și a clădirii acesteia.

MAE atrage atenția că instituțiile responsabile din România au dispus, încă din data de 24 februarie 2022, ca dispozitivul de pază și protecție alocat Ambasadei Federației Ruse să fie suplimentat. În plus, la 5 martie, a fost dispusă o nouă măsură de consolidare a efectivelor de protecție a Ambasadei Federației Ruse, prin alocarea unui noi echipe de patrulare, sprijin și intervenție.

Ministerul Afacerilor Externe subliniază că aceste măsuri de suplimentare a efectivelor de protecție au fost dispuse inclusiv pentru a veni în mod operativ în întâmpinarea solicitărilor Ambasadei Federației Ruse.

MAE reiterează, și cu acest prilej, condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei, fiind comise în zone din Ucraina aflate sub ocupația forțelor armate ruse la momentul comiterii lor. România consideră că este foarte important ca toți cei care au comis aceste fapte să fie investigați, aduși în fața justiției și să răspundă pentru faptele lor. (sursa foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Pentru cei care nu au chef să citească tot comunicatul: mumu ambasada rusiei! :)))))

 2. Nu băgăm nimic sub preș, doar bulile noastre în mamitzica ta pana gâfâie.

 3. Toata lumea iubeste rusia. Doar ca unii sunt mai inflacarati. La propriu.

 4. atac terorist rusofob ?!?
  a fost un om cu probleme multe care si-a pierdut ratiunea si dorinta de-a trai.

  sorick, scuze ivan, tu esti ori prost ori mujic desi e cam tot una.
  daca intra in gardul ambasadei Ucrainei imediat spuneai ca e un erou intr-o „operatiune speciala” de eliberare de nazisti nu ?

  nu mai stiti ce sa inventati sa va dati victime cand toata planeta stie acum ca rus e totuna cu VIOLATOR si UCIGAS DE COPII SI FEMEI NEVINOVATE si mai nou HOT en-gros !!!

  cum ar fi sa-l „denazificam” si „derusificam” pe kuzmin ?
  cu cateva tancuri si rachete. ca in limbajul rusilor asta inseamna sa-l eliberam si trebuie sa ne multumeasca !

 5. Poate a fost un accident si individul a murit din greseala. Sau nu a fost, a intrat intentionat ….fara intentia sa moara.
  Oricum ce-a rezolvat?! El a murit si d-l Putin isi vede de treaba lui.
  Naiv sa gandesti ca un asemenea act ar schimba ceva.
  Cred ca mai degraba a fost un accident.

  • @Mary – Nu, bre, s-a sinucis in stil simandicos…

 6. Cel mai jalnic ministru de externe din ISTORIA ROMÂNIEI !…Asta e imaginea „patriei noastre” în lume, un ipochimen anost, cu alură de notar de urbe uitată pe pământ !…De TITULESCU ai auzit, râmă ?…

 7. Ambasadorul exagerează dar
  1 jandarmii au cam dormit pe ei
  2 România trebuie să permită unui procuror rus să asiste la anchetă
  3 cât despre isteria anti rusă..nu cred că rușii se așteptau la prea mulți simpatizanți printre români.

 8. In Romania se poarta botnite pe strada. Armata a scos tancurile pe strazi si a asediat Tandareiul, ca sa se asigure ca sfanta botnita e respectata. Orice om normal la cap nu mai are incredere in statul roman, dupa episoadele „botnita”, „vaxul” si, cel de acum 58 de zile, „botnita de hartie”.

 9. Teroriști si violatori sunt rușii in Ucraina.