G4Media.ro

Ministerul de Externe, clarificări privind condițiile de intrare în Belgia. Personele sunt…

Ministerul de Externe, clarificări privind condițiile de intrare în Belgia. Personele sunt clasificate în trei categorii: care vin zona verde, din zona portocalie, sau din zona roșie

Ministerul Afacerilor de Externe a transmis o serie de clarificări privind condițiile de intrare în Beligia, menționând că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de intrare pentru cetățenii care intră în țară în scop turistic (călătorie neesențială), în funcție de statele/regiunile de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

  • zona verde – fără măsuri specifice;
  • zona portocalie – tuturor persoanelor care vin din statele/regiunile din zona portocalie le este recomandată intrarea în autoizolare sau cel puțin limitarea contactelor sociale. De asemenea, acestora li se recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice pentru infecția cu COVID-19, să se adreseze medicului și să efectueze un test pentru infecția cu COVID-19. Nu există restricții pentru persoanele care călătoresc în interes de serviciu, dar acestea sunt rugate să limiteze deplasările non-profesionale pe teritoriul Belgiei.
  • zona roșie – autoizolarea și efectuarea unui test COVID-19 sunt obligatorii.

MAE precizează că România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie

Ministerul mai arată că România a inclusă în zona Portocalie. Pe lângă România, în zona portocalie au mai fost incluse: Austria, Bulgaria, Croația, Spania, Luxemburg, Portugalia, Cehia, Polonia, Suedia, Elveția, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.  „De asemenea, cetățenii care intră din România în Regatul Belgiei trebuie să completeze și formularul Public Health Passengers Locator Form (disponibil Aici)

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene – https://diplomatie.belgium.be/en.

Sursa Foto: pexels/ Belgia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.