G4Media.ro

Ministerul de Externe anunță a 27-a ediție de cursuri internaționale ”Nicolae Titulescu”…

sursa foto: Pexels

Ministerul de Externe anunță a 27-a ediție de cursuri internaționale ”Nicolae Titulescu” pentru tinerii diplomați

Cea de-a XXVII-a ediţie cursurilor internaţionale „Nicolae Titulescu” pentru tineri diplomaţi se desfăşoară, de sâmbătă până pe 2 iulie, la Poiana Braşov, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Tematicile de curs se vor raporta la contextul internaţional actual, marcat de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, cu orientarea preponderentă către subiecte strategice şi din sfera securităţii, păstrând totodată cadrul general pentru discuţii şi dezbateri între cursanţi şi lectori pe subiecte de interes din domeniul politicii externe, al istoriei şi culturii române, precizează un comunicat transmis de sursa citată.

La cursuri vor participa 29 de diplomaţi din străinătate (Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Georgia, Italia, San Marino, Lituania, Macedonia de Nord, Regatul Unit, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Turcia, Ungaria) şi din România, precum şi din cadrul Serviciului European de Acţiune Externă.

Ediţia de anul acesta a cursurilor se derulează sub egida a două momente aniversare cheie pentru diplomaţia română – 160 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Străine şi 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană.

Potrivit MAE, cursurile „Nicolae Titulescu” reprezintă unul dintre programele reprezentative de diplomaţie publică ale Ministerului Afacerilor Externe, destinat viitorilor profesionişti ai domeniului, fiind şi un omagiu adus memoriei diplomatului Nicolae Titulescu, de la naşterea căruia se aniversează 140 de ani în 2022.

Prima ediţie a acestui program a avut loc în 1991 şi perpetuează, în plan simbolic, tradiţia de cinstire a memoriei lui Titulescu.

În cadrul cursurilor, în fiecare an, sunt invitaţi să susţină prelegeri specialişti din Ministerul Afacerilor Externe, mediul academic şi societatea civilă, din România şi din străinătate.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. ministerul ala de externe este nereformabil.

  2. titulescu e cel care a obtinut garantiii de la Franta, cu un an inainte ca Romania sa fie injumatatita de Bulgaria, Ungaria si precursoriii Ucrainei si Moldovei

    Toate la ordinul Germaniei!