G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Rusia este hotărâtă să forţeze Ucraina să îşi…

sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Ministerul britanic al Apărării: Rusia este hotărâtă să forţeze Ucraina să îşi abandoneze cursul euro-atlantic şi vrea să îşi impună propria dominaţie în regiune

Rusia este hotărâtă să forţeze Ucraina să îşi abandoneze cursul euro-atlantic şi vrea să îşi impună propria dominaţie în regiune, chiar dacă Moscova îşi concentrează acum operaţiunile în estul ţării vecine, au atenţionat duminică serviciile de informaţii ale armatei britanice, informează Reuters, citată de Agerpres.

Forţele ruse continuă să-şi redesfăşoare echipamentele de luptă şi de sprijin din Belarus spre estul Ucrainei, inclusiv spre locaţii în apropiere de Harkov şi de Severodoneţk, a notat Ministerul Apărării al Regatului Unit într-un raport regulat pe Twitter.

Artileria rusă continuă să lovească poziţii în tot estul Ucrainei, unde Rusia plănuieşte să-şi reia activitatea de ofensivă, se spune în raport.

Al doilea oraş al Ucrainei cu aproape 1,5 milioane de locuitori înainte de război, Harkov a fost ţinta unor lupte violente mai multe zile la începutul ofensivei, dar a rămas mereu sub controlul forţelor ucrainene.

În 24 februarie, armata rusă a lansat o agresiune militară neprovocată împotriva Ucrainei, ceea ce Rusia numeşte ”operaţiune militară specială” pentru demilitarizarea şi „denazificarea” ţării vecine.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Luna asta trebuie sa intre în UE și sa dea mumu Rusiei. Apropo , ce influenta? Rusia nu poate influenta decât un stat bananier

 2. Acum au realizat?

 3. Cu orice preț!

 4. Aha, v-ati prins!
  Pentru Rusia, al carei nivel de conducere e ramas conceptual la nivelul secolului XIX timpuriu, pericolul cel mai mare nu-l reprezinta amenintarea militara din partea Ucrainei.
  Toate esecurile militare din ultimele doua luninu trebuie sa ne faca sa ne amagim ca Rusia nu ar castiga la scor un razboi deschis.
  Amenintarea cea mai mare vine din faptul ca un popor foarte asemanator spiritual cu poporul rus descopera un mod de viata incompatibil cu absolutismul – in diversele lui variante, de la Ivan cel Groaznic la Lenin-Stalin-Putin.
  Cu variante care frizeaza burlescul cum gasim prin Belarus sau prin foste republici sovietice-medievale de tip „…stan”.
  Imperiul tarist a inghetat la momentul 1848

 5. Nu, omul din trestii.

 6. Tin minte ca Irlanda are granita stabilita „de comun acord” cu Marea Britanie si a urmat terorismul IRA.
  Practic si util era renegocierea granitei in ’90 cand lucrurile ela cald.
  La fel si cand a aparut Maidanul si presedinte oficial a fugit in Rusia era ocazie mai favorabila ca acum.
  Deja armata ucrainiana poate scoate remiza deci nici Putin nici EU nu vor castiga.
  Putin o sa tina cu orice pret de Mariupol si sudul eliberat si vom trai cu o criza energetica prelungita…ce nu a facut pandemia o sa edifice nebunia celor care puteau prevedea ce se va intampla la ciocnirea nationalismului rus cu aspiratiile financiare are elitei ucrainiene.

 7. O treime din armata ruseasca a fost deja distrusa in timp ce sanctiunile lucreaza zi de zi la incenuncherea putleristilor. Vom vedea cat mai e dispusa Rusia sa sangereze pentru ca Vestul nu va abandona niciodata Ukraina pentru a nu oferi nicio victorie putleristilor.

  • Oi fi tu anti-Putin, dar asta nu te face mai deshtept, scoti pe goarna numai lozinci jalnice in stilul Epocii de aur de pe vremea lui Ceasca…