G4Media.ro

Ministerul britanic al Apărării: Rețeaua de mercenari Wagner Group își reduce standardele…

Ministerul britanic al Apărării: Rețeaua de mercenari Wagner Group își reduce standardele de recrutare și angajează condamnați și persoane aflate pe lista neagră / Contractorul militar privat a jucat un rol central în capturarea orașelor Lisiceansk și Popasna

Războiul Rusiei din Ucraina este susținut de un cunoscut contractor militar privat, Wagner Group, care își reduce acum standardele de recrutare, au transmis luni serviciile de informații militare britanice.

Într-o actualizare a informațiilor, Ministerul britanic al Apărării a precizat că Wagner Group, o rețea de mercenari cu care Kremlinul neagă orice legătură, a fost adusă în Ucraina pentru „a întări forțele din prima linie și pentru a atenua deficitul de personal și pierderile”.

„Wagner a jucat aproape sigur un rol central în luptele recente, inclusiv în capturarea Popasna și Lyschansk. Aceste lupte au provocat pierderi grele în rândul grupului”, a afirmat Ministerul Apărării de la Londra.

„Wagner reduce standardele de recrutare, angajând condamnați și persoane aflate anterior pe lista neagră. O pregătire foarte limitată este pusă la dispoziția noilor recruți”, mai susține Regatul Unit.

Ministerul britanic al Apărării a adăugat că acest lucru va afecta probabil eficiența operațională viitoare a grupului, dar a remarcat că Evgheni Prigozhin – oligarhul rus și aliatul apropiat al președintelui Vladimir Putin despre care se presupune pe scară largă că ar fi șeful de facto al Grupului Wagner – a fost făcut Erou al Federației Ruse pentru performanța Wagner în Luhansk.

Atât Prigozhin, cât și Kremlinul au negat orice legătură cu Wagner. Guvernul rus nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii.

„Acest lucru, într-un moment în care un număr de comandanți militari ruși de foarte înalt rang sunt înlocuiți, este posibil să exacerbeze nemulțumirile dintre militari și Wagner. De asemenea, este probabil să aibă un impact negativ asupra moralului militarilor ruși”, mai spun serviciile britanice de informații.

Grupul Wagner este implicat de mult timp în conflicte în țări instabile din întreaga lume, inclusiv în Mali, Libia, Siria, Mozambic și Republica Centrafricană. Grupurile pentru drepturile omului îi acuză pe mercenarii săi de comiterea de masacre de civili și alte abuzuri împotriva drepturilor omului.

Deși structura și chiar existența sa este contestată, se crede că Wagner a apărut pentru prima dată în timpul anexării ilegale a Crimeei de către Rusia în 2014. De atunci, numele a devenit un termen universal pentru o rețea opacă și extinsă de întreprinderi și entități.

Cotidianul britanic Telegraph a relatat sâmbătă că mercenarii Wagner au fost implicați într-un masacru civil recent din Mali, în timp ce Ucraina a acuzat public doi presupuși membri de crime de război.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Haurolaci…. inainteee!!!!

 2. Se pare că ori nu sunt proşti profesioniştii şi preferă să stea deoparte sau nu mai au profesionişti aşa că ce se aşteaptă să facă cu amatorii ăştia?

 3. Copi-peist wagnerii zelenskiul, ca in primavara si ala eliberat toti banditii din parnaie daca se alaturau armadei.

 4. atentie: urmeaza: wc t, tulipan, Eugen, Nepriceputeanu si tot restul de troli. ca na, buni si infractorii astia de troli :))))))))))))))))))

 5. @ Andrei
  Te ai activat inainte ca sa nu ti ia trolii fața.
  Urmeaza Vladimir vaccinat cu Phizer.
  Sa trăiți!