G4Media.ro

Ministerul Britanic al Apărării avertizează privind riscul apariției „unui focar major de…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Ministerul Britanic al Apărării avertizează privind riscul apariției „unui focar major de holeră în Mariupol”: „Serviciile medicale sunt deja în colaps”

Rusia se străduiește să asigure servicii publice de bază pentru populația din teritoriile pe care le ocupă, potrivit Ministerului britanic al Apărării (MoD).

În actualizarea sa zilnică de informații, Londra afirmă că accesul la apă potabilă a fost inconsecvent, în timp ce serviciile de telefonie și internet continuă să fie perturbate în mod drastic.

În Herson există o lipsă critică de medicamente, spune acesta, în timp ce Mariupol riscă o epidemie majoră de holeră, cazuri izolate fiind deja raportate încă de luna trecută.

„Serviciile medicale din Mariupol sunt probabil deja aproape de colaps: un focar major de holeră în Mariupol va exacerba și mai mult această situație”, spune Ministerul Apărării.

Marea Britanie analizează, de asemenea, situația din Severodonetsk, afirmând că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului, dar că forțele sale au făcut puține progrese în încercările de a încercui zona mai largă dinspre nord și sud.

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Fiind vorba de zonele controlate de Rusia eu zic sa nu ne facem griji, sa-i lăsăm sa crape liniștiții.
    In plus cei ramași acolo sun etnici ruși, deci nici o paguba.