G4Media.ro

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față de gestul premierului Viktor Orban, care s-a afișat cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari

Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față de gestul premierului Viktor Orban, care s-a afișat cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari.

„Ca urmare a afișării Prim-ministrului Ungariei, domnul Viktor Orbán, cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naționalele Ungariei și Greciei, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la București dezaprobarea fermă față de gestul oficialului ungar, atitudinea fiind în contrast evident cu atmosfera de deschidere și relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât și cu premierul ungar.

Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria de a construi o relație bilaterală în parametrii definitorii ai instrumentului de bază care guvernează relația bilaterală, anume Tratatul privind înțelegerea, cooperarea și buna vecinătate între România și Republica Ungaria, semnat la Timișoara, la 16 septembrie 1996 și respectiv ai Parteneriatului Strategic, de la care, în acest an, se împlinesc două decenii”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Si cam ce inseamna asta?
  Ca acum vreo doua saptamani, cand erati in tandreturi, v-au luat la misto.
  Chiar ati pus botu’?

 2. Visati fraierilor, Orbán Viktor nu are nici o frica de Bruxelles, dar de voi , fricosilor, slugilor

 3. I-ați invitat sa investeasca in Transilvania si se vede ca au început, BRAVO! Le cereti ajutorul pentru intrarea in Schengen, prin udmr, rușine! Va mai întreb politica cui o faceti? Ciolacu bate palma cu rusofilii pe față, fara rușine! Aveti o armata de speciali si se vede unde am ajuns?! Ce obligații aveti fata de unguri? Se intorc in mormânt eroii României! Ce vreti să faceți cu țara asta?

  • Esti frustrat ? :)))))

 4. Asta nu se va dezbara niciodată de politica ultranationalistă,pentru ca aceasta l-a ajutat pe el si pe acolitii sai sa camufleze faptele de coruptie care le-au „cimentat”pozitia in stat.A fost pană acuma vreun caz de coruptie,la varf,în cercetare măcar,la Budapesta? Nu a fost,fiidcă sunt toti „cinstiti”,mari patrioti😆.În plus de asta,cică(aiurea),i-a mustruluit si pe fruntasii UDMR,pentru ca voteaza tot felul de legi,care pun piedică luptei anticoruptiei din Romania😆.
  Și peste acestea,fularul acela transmite mesaje la Moscova,cum ca Viktor Orban se află in continuare „în călduri”nationaliste. Noroc ca ei sunt catolici si ca Papa nu le tine isonul,ca altfel umblau și astia cu crucile pe stradă de ai fi zis că a sosit „a doua venire.”Dacă religia lor ar fi fost numai a lor ,să te tii!

 5. Bravo Caramel! Bine spus! Dar a auzit cineva din Romania chestiile astea, de zevi de ani de zile? Leadership.ul din Romania nu simte aceste umilințe, dimpotrivă le mulțumește . Dar, românii le simt, și mu pot face nimic. Ce umilință mai mare este pt Romania, că Hunor -udmr sa.l roage pe Viktor Orban să facă lobby pt Schengen? Pentru astfel de gesturi incalificabile încă nu am văzut o persoană non grata pentru Ungaria. Rușine diplomației românești!