G4Media.ro

Milioane de dolari se revarsă în Ucraina de la donatori anonimi sub…

Foto: Monede virtuale (Pexels / Roger Brown)

Milioane de dolari se revarsă în Ucraina de la donatori anonimi sub formă de criptomonede

Analiștii specializați în criptomonede spun că cel puțin 9 milioane de dolari (6,7 milioane de lire sterline) au fost donate până acum în cadrul efortului de război ucrainean prin donații anonime în Bitcoin, transmite BBC

Cercetătorii de la Elliptic, o companie de analiză blockchain, spun că guvernul ucrainean, ONG-urile și grupurile de voluntari au strâns banii publicându-și adresele portofelului bitcoin online.

Până în prezent, au fost făcute peste 4.000 de donații, un donator necunoscut care a donat Bitcoin în valoare de 3 milioane de dolari unui ONG, în timp ce donația medie este de 95 de dolari.

Contul oficial de Twitter al statului ucrainean le-a cerut utilizatorilor să „stea alături de poporul Ucrainei” și a spus că acceptă donații sub formă de criptomonede Bitcoin, Ethereum și USDT.

De asemenea, a postat adrese pentru două portofele de criptomonede și în patru ore a strâns peste 3,3 milioane de dolari din donații.

Fondatorul Elliptic, Tom Robinson, a declarat pentru BBC: „În timp ce unele companii de crowdfunding au refuzat să permită donații către grupurile care sprijină armata ucraineană, criptomonedele au apărut ca o alternativă solidă”.

Strângerea de fonduri prin criptomonede a devenit o parte modernă a războiului, cu situații observate și în alte zone de conflict recente din întreaga lume.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Hai Bitcoin!

    • mai invatati despre Proof of Work si Proof of Stake si dupa aia sa te aud daca mai zici hai bitcoinul … BTC – atata stie romanul despre crypto, dar nu stie cantitatea de resurse care se consuma ca sa minezi un k.kt de bitcoin … si sunt atatea alte alternative in p.lm

  2. Parca erau bune doar pentru terorism, spalare de bani si hackeri..

    Bine venita stirea deci, ca orice tehnologie poat fi folosite si pentru rau si pentru bine

    • Au fost candva acum se pot track-a tranzactiile! Cytpo este aici sa stea si-o sa schimbe sistemul financiar in urmatorii 10 ani! 0 inflatie ! BTC 1 milion de dolari in 10 ani !!!!!!!

  3. o nu, g4media ce faci?? crypto = rau!

  4. Baga ți in cripto gaming dacă vrei sa deveniți milionari in euro din câteva sute de dolari investiți! Sunt acțiuni care au crescut de la 0,10 cenți la 166 de dolari in câteva luni