G4Media.ro

Miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe cumpără 25% din Manchester United pentru aproximativ…

sursa foto: Pexels/ Sergio Souza

Miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe cumpără 25% din Manchester United pentru aproximativ 1,25 miliarde de lire sterline

Miliardarul britanic Sir Jim Ratcliffe cumpără 25% din Manchester United pentru aproximativ 1,25 miliarde de lire sterline, transmite BBC Sport.

Ca parte a tranzacției, Ineos Group al lui Ratcliffe va prelua controlul operațiunilor de fotbal ale clubului.

Ratcliffe, în vârstă de 71 de ani, va oferi, de asemenea, 300 de milioane de dolari (236 de milioane de lire sterline) pentru investiții viitoare în Old Trafford.

Anunțul vine la 13 luni după ce proprietarii clubului, familia Glazer, au declarat că iau în considerare vânzarea pentru a „explora alternative strategice”.

Familia americană a cumpărat clubul pentru 790 de milioane de lire sterline (1,34 miliarde de dolari) în 2005.

United s-a luptat pe teren în acest sezon și nu a mai câștigat Premier League din 2013, în timp ce au existat proteste regulate împotriva proprietarilor Glazer.

Ratcliffe, născut la Manchester, este președintele companiei petrochimice Ineos și spune că este un „suporter de-o viață al clubului”.

Într-o declarație, el a spus: „În timp ce succesul comercial al clubului a asigurat că au existat întotdeauna fonduri disponibile pentru a câștiga trofee la cel mai înalt nivel, acest potențial nu a fost pe deplin deblocat în ultima vreme”.

„Vom aduce cunoștințele, expertiza și talentul la nivel mondial din cadrul grupului Ineos Sport pentru a contribui la îmbunătățirea în continuare a clubului, oferind în același timp fonduri menite să permită investiții viitoare în Old Trafford.

„Suntem aici pe termen lung și recunoaștem că ne așteaptă o mulțime de provocări și o muncă grea, pe care le vom aborda cu rigoare, profesionalism și pasiune. Ne-am angajat să lucrăm cu toată lumea de la club – consiliul de administrație, personalul, jucătorii și fanii – pentru a ajuta la impulsionarea clubului.

„Ambiția noastră comună este clară: cu toții vrem să vedem Manchester United înapoi acolo unde ne este locul, în vârful fotbalului englez, european și mondial.”

Clubul spune că tranzacția este „supusă aprobărilor obișnuite de reglementare”, dar „speră că va fi finalizată cât mai curând posibil”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...