G4Media.ro

Miliardar ucrainean arestat în Franţa: Kostiantin Jevago este bănuit că a deturnat…

Sursa Foto: Ukrgate.com

Miliardar ucrainean arestat în Franţa: Kostiantin Jevago este bănuit că a deturnat 113 milioane de dolari de la banca sa intrată în faliment în 2015

Un prosper om de afaceri şi fost deputat ucrainean care face obiectul unei cereri de extrădare pentru „infracţiuni financiare” a fost reţinut marţi seara în staţiunea de schi Courchevel, din Alpii francezi, au indicat miercuri surse judiciare citate de AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Kostiantin Jevago, în vârstă de 48 de ani, principalul acţionar al societăţii Ferrexpo, listată la bursa din Londra, figura din 2021 pe lista persoanelor căutate a Kievului.

Procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, a salutat arestarea, într-un comunicat publicat miercuri în care se precizează că omul de afaceri este bănuit de „organizarea achiziţiei unei bănci comerciale pe bază de fonduri obţinute ilegal în proporţii importante”.

Jevago – a cărui avere este estimată acum de Forbes la 1,3 miliarde de dolari, faţă de 2,3 miliarde anul trecut, din cauza războiului – este bănuit că a deturnat 113 milioane de dolari de la banca sa Finance & Credit Bank, intrată în faliment în 2015.

Omul de afaceri a fost deputat în parlamentul ucrainean din 1998 până în 2019, atât ca independent cât şi în tabăra fostei şefe a executivului Iulia Timoşenko, fiind învins în alegerile legislative de un candidat din partidul lui Volodimir Zelenski, tocmai ales la preşedinţia ţării.

 

* Sursa foto: www.ferrexpo.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Slava, slava. Natie de smenari 😀

  2. A naibi piticanie auzi la el a șterpelit 113 milioane cu mutra aia de cazan..🤨