G4Media.ro

Mii de tablete de Ivermectină, promovate ca tratament alternativ Covid-19 în ciuda…

Mii de tablete de Ivermectină, promovate ca tratament alternativ Covid-19 în ciuda faptului că nu au fost aprobate, au fost confiscate în Irlanda de Nord

Între iulie 2020 și septembrie 2021, 8.600 de comprimate au fost confiscate de Grupul de reglementare a medicamentelor (MRG) din provincia britanică Irlanda de Nord. Ivermectina este utilizată pentru infecțiile parazitare la animale și are, de asemenea, o anumită aplicație pentru oameni în doze mici. În cele 12 luni anterioare, nu au fost confiscate astfel de tablete.

MRG face parte din Ministerul Sănătății, este responsabil pentru supravegherea producției și furnizării de medicamente prescrise în Irlanda de Nord și operează împreună cu  poliția, forța de frontieră și ofițerii vamali pentru a intercepta medicamente fără licență la frontierele Regatului Unit, livrate prin sistemul poștal.

Un purtător de cuvânt al ministerului sănătății a declarat că tabletele provin în principal din Asia de Sud și a spus că este cunoscută o “creștere generală a cererii publice de Ivermectină ca tratament Covid-19, în special prin internet”.

„În prezent, nu există produsul Ivermectină aprobate pentru utilizare în Marea Britanie pentru profilaxia sau tratamentul Covid-19”, a spus ministerul.

În iunie, Universitatea din Oxford a început un studiu pentru a evalua dacă Ivermectina ar putea fi utilizată pentru a evita internarea pacienților cu Covid-19.

La începutul acestei săptămâni, site-ul de știri irlandez TheJournal.ie a relatat că 4.958 de tablete de Ivermectină au fost confiscate în Republica Irlanda între iulie 2020 și iulie 2021 – în comparație cu 158 în anul precedent.

Uz uman în creștere

În ultimele luni, Ivermectina a atras o atenție sporită datorită promovării sale ca tratament alternativ pentru Covid-19.

FDA cere insistent să nu se folosească Ivermectina pentru uz uman, Foto: FDA

Pentru uz uman, aceasta este utilizată în mod obișnuit pentru tratarea infecțiilor parazitare, cum ar fi oncocerculoza, o maladie tropicală răspândită de muște care poate provoca orbirea. În Statele Unite, au fost raportate cazuri de persoane care s-au simțit rău după ce au luat Invermectină.

La începutul acestei luni, Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a emis un aviz prin care se spune că apelurile către centrele de control al otrăvirilor din SUA cu privire la expunerea umană la Ivermectină au crescut brusc, apelurile din iulie fiind de cinci ori peste numărul obișnuit.

În august, Food and Drug Administration (FDA), organismul responsabil cu aprobarea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă în Statele Unite, a publicat pe Twitter sfaturi despre motivele pentru care oamenii nu ar trebui să ia Ivermectină pentru Covid-19.

„Nu sunteți cal. Nu sunteți vacă. Serios, lume. Opriți-vă!”, scria FDA.

În Irlanda de Nord, este ilegală importarea de medicamente care nu sunt eliberate pe bază de rețetă. Publicul este îndemnat să raporteze la MRG site-urile care pretind că vând remedii Covid-19.

Responsabilitatea pentru aprobarea medicamentelor eliberate pe bază de rețetă în Marea Britanie aparține lui Agenției de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor Medicale (MHRA).

„O autorizație de introducere pe piață a unui medicament care conține Ivermectină va fi eliberată numai pe baza unor date solide, pentru a arăta un beneficiu pozitiv al riscului pentru calitatea, siguranța și eficacitatea produsului”, a spus MHRA.

Sursa: BBC

Foto sus: Wordery

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Erau pentru șoșocii-românși de acolo…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.