G4Media.ro

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu tinerei de 20 de…

sursa foto: Twitter

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu tinerei de 20 de ani din Myanmar, împuşcată în cap la unul dintre proteste

Mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, duminică tinerei Mya Thwate Thwate Khaing, face a murit după ce a fost împuşcată în cap la un protest împotriva dictaturii militare care a dat recent o lovitură de stat, suprimând fragila democrație din Myanmar, relatează bbc.com.

Mya Thwate Thwate Khaing a fost împuşcată la Naypyitaw, în 9 februarie, cu doar două zile înainte să împlinească 20 de ani, şi a murit vineri.

Mii de protestatari au ieşit în stradă pentru a o omagia, la trecerea cortegiului funerar însoţit de sute de motociclişti, unii dintre ei ridicând trei degete, salutul folosit de manifestanţii antijuntă.

Potrivit AP, numeroşi oameni au aşteptat şi la intrarea în cimitir, unde a fost adus trupul neînsufleţit al fetei devenită simbol al protestelor. Sicriul a fost dus apoi la crematoriu, iar tânăra a fost incinerată.

Duminică, au avut loc din nou proteste în mai multe oraşe din Myanmar. La Yangon, aproximativ 1.000 de manifestanţi au început ziua cu un omagiu adus tinerei ucise.

Cele mai sângeroase proteste de până acum au avut loc sâmbătă, când la Mandalay au murit doi manifestanţi şi au fost răniţi alţi 30, forţele de ordine folosing gloanţe adevărate împotriva lor.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Lovitura de stat a avut loc, ca sa „salveze democratia”. Militarii insinuau niste alegeri fraudate. Acum apara democratia impuscand populatia.

    O interventie militara ar fi de dorit si inlaturarea prin forta a acelor derbedei.

  2. Si la Praga in 89 cica a fost omorit un student , dupa care s-a constatat ca era secutist .Iata un scenariu posibil sa atiti masele inerte .