G4Media.ro

Mii de medici și studenți la medicină și-au aruncat halatele pe jos…

Mii de medici și studenți la medicină și-au aruncat halatele pe jos în semn de protest/ Ei solicită creșterea numărului de burse și specializări/ Până în 2025, peste 60% se vor pensiona, nu va mai fi suficient personal să-i înlocuiască

Mii de medici şi studenţi la Medicină au manifestat vineri în întreaga Italie, reclamând o reformă a învăţământului în sectorul lor – şi mai ales o creştere a numărului burselor în specializări, relatează AFP, citată de News.ro

Aproximativ 100 de tineri medici generalişti sau studenţi, adunaţi la Milano (nord), şi-au aruncat halatele albe pe jos. Unii agitau pancarte cu mesaje ca ”Fără medici există doar miracole” sau ”Cine vă va îngriji (mâine)?”.

Proteste asemănătoare au avut loc la Roma, în faţa sediului Paramentului.

”Suntem medici, nu dopuri de astupat găuri”, ”fără specialişti sistemul sanitar se prăbuşeşte” sau ”fără specialişti, miniştrii vă vor îngriji” medical, proclamau banderole agitate de aproximativ 100 de manifestanţi.

Acest protest este organizat în 21 de oraşe italiene – inclusiv la Napoli, Bologna, Genova, Torino, Florenţa sau Palermo.

Meidici tineri sau studenţi în ultimul an – care au contribuit cu toţii în timpul pandemiei covid-19 – reclamă o mai bună valorizare a muncii lor şi o carieră cu rezultate mai sigure.

”Să pornim de la o dată. Până în 2025, peste 60% dintre colegii noştri specialişti şi medici generalişti se vor pensiona. Având în vedere actuala politică sanitară, nu va mai fi suficient personal să-i înlocuiască. Dreptul la îngrijiri medicale şi la sănătate al tuturor cetăţenilor va fi aşadar pus în pericol”, subliniază organizatorii într-un comunicat.

”Noi nu mai acceptăm să fim numiţi eroi, pentru îngrijirea medicală este o alegere a vieţii zilnice pentru noi. Nu mai vrem aplauze, vrem pur şi simplu să ne fie recunoscute drepturile”, se arată în comunicat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai sa vina la noi, primesc lejer 4000 – 5000 euro net, statut social, tot ce vor! Nu trebuie sa stie nimic, doar sa fie dr!
    Nu trebuie sa doneze nici cand e pandemie covid. Doneaza romanii saraci cu 2000 lei net per luna si firmele private mici si mijlocii.

  2. Pentru medicii italieni era mult mai rău dacă o buna parte a mafiei italiene nu-si muta afacerile in Romania.

  3. Sa renunte la meseriile alea solicitante s prost platite, sa se faca badante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.