G4Media.ro

Mii de manifestanți s-au adunat în fața sediului guvernului armean, după cedarea…

Captura X

Mii de manifestanți s-au adunat în fața sediului guvernului armean, după cedarea umilitoare în fața Azerbaidjanului

Câteva mii de manifestanți s-au adunat în capitala Armeniei pentru a cere guvernului să sprijine etnicii armeni din Nagorno-Karabah, după ce regiunea separatistă a fost forțată să se predea umilitor Azerbaidjanului, scrie Sky News.

Protestatarii, mulți dintre ei tineri, s-au adunat în Piața Republicii din centrul Erevanului. Între timp, mai multe camioane care transportau trupe armene au fost văzute, de asemenea, în centrul capitalei.

 


Anterior, Azerbaidjanul a declarat că și-a oprit ofensiva în Nagorno-Karabah după ce forțele separatiste armene au acceptat o încetare a focului, ale cărei condiții indicau că zona va reveni sub controlul Baku.

Armenii, care sunt creștini, revendică o lungă dominație istorică în zonă, pe care o numesc Artsakh. Azerbaidjanul, ai cărui locuitori sunt în majoritate musulmani, își leagă identitatea istorică și de acest teritoriu.

Samvel Sargsyan, în vârstă de 21 de ani, student la Universitatea de Teatru și Cinema din Erevan, a declarat că Armenia ar trebui să ajute Karabah.

„Avem nevoie ca Armenia să se alăture Artsakhului și să lupte”, a declarat Sargsyan, care s-a născut în capitala Karabahului, cunoscută de armeni sub numele de Stepanakert și de azeri sub numele de Khankendi.

„Armenii nu pot accepta o altă țară, o altă religie. De ce am face-o noi? De ce ar trebui Armenia să dea o parte din ea însăși unei alte națiuni?”

Armenia este percepută pe scară largă ca fiind relativ neputincioasă în a împiedica Azerbaidjanul să preia controlul asupra regiunii, având în vedere lipsa de sprijin din partea marilor puteri internaționale, inclusiv a Rusiei și a SUA, în condițiile în care experții consideră că Erevanul prezintă un interes strategic minim pentru Washington.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi, ce ar fi vrut? Sunt chiar atât de naivi, incât nu au ințeles că fără ruşi, atât pot? Naivii…