G4Media.ro

Mihail Neamțu se retrage din cursa internă a PMP pentru desemnarea candidatului…

Mihail Neamțu se retrage din cursa internă a PMP pentru desemnarea candidatului la prezidențiale în favoarea lui Theodor Paleologu: ”Nu-i o renunțare, ci un pas pentru consolidarea unui proiect de echipă”

Mihail Neamțu a anunțat că nu mai concurează a obține desemnarea drept candidat al PMP pentru alegerile prezidențiale în favoarea lui Theodor  Paleologu. Invocând faptul că este un politician relativ tânăr care poate candida  și în anii următori, Neamțu susține că desemnarea lui Theodor Paleologu pentru alegerile din acest an ar contribui la consolidarea PMP ca partid care reprezintă  opțiunile conservatoare ale electoratului.

”După o reflecție mai adâncă, am decis că este înțelept să-l sprijin pe Toader Paleologu în cursul alegerilor din această toamnă. Celor care mi-au susținut cu pasiune candidatura le mulțumesc pentru entuziasm și le spun că am împlinit relativ recent 40 ani. Și-n 2020, și-n 2024, și-n 2028, mă voi strădui să le reprezint valorile și idealul. Prin urmare, nu-i o renunțare, ci doar un pas pentru consolidarea unui proiect de echipă. Îi văd venind alături de nucleul conservator al PMP și pe intelectualii din Fundația Creștin-Democrată, pe toți patrioții mobilizați la Referendumul pentru familie, dar și pe amicii din Alternativa Dreaptă”, a scris Mihail Neamțu pe Facebook.

Neamțu susține că pe Paleologu îl recomandă specializarea academică de anvergură, umorul savant și experiența acumulată ca parlamentar

”Cred într-o Românie unde e respectată viața, timpul, munca, libertatea de expresie, familia naturală, inocența copiilor și demnitatea persoanei umane. Alături de Eugen Tomac, Ioana Constantin, Robert Turcescu, Matei Dobrovie și alte voci ale Dreptei românești, mă voi opune mai departe feudalismului baronial al PSD, dar și radicalismului Stângii progresiste, anti-creștine și anti-naționale”, a mai scris Neamțu.

Mihail Neamțu a fondat în 2012 Partidul  Noua Republică, partid care nu a reușit să obțină reprezentare parlamentară. În 2017 a devenit membru al PNL, iar recent a acceptat oferta lui Traian Băsescu de a se înscrie în PMP.

Luna trecută, președintele PMP, Eugen Tomac anunța că Mihail Neamțu este pe lista personalităților pe care partidul le ia în considerare pentru candidatura la prezidențiale.

Desemnarea oficială a candidatului PMP se va face mâine într-o reuniune a conducerii partidului.

Foto: Mihail Neamțu/ Facebook

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Ce pierdere! Sint atit de dezamagit incit lacrmile imi curg suvoi. Cind ma gindesc ca neamtu ar fi adunat 0, 00000001% din voturi… incep sa pling din nou. Nu ne lasa!

 2. Stirea asta e ca si cum mi-ar face un rezumat al sedintei Asociatiei de Proprietari a blocului de peste drum. 🙂

  Am auzit de ei, dar nu intereseaza pe nimeni soarta lor.

  • Asta inseamna ca g4media, ar trebui sa scrie doar ce te preocupa pe tine…
   Eu citesc g4media, si ma intereseaza orice candidat.

  • Iată! Ma bucur ca totusi intereseaza pe cineva.

   Totusi, timpul este o resursa limitata si poate ar trebui sa-l consumi cu lucruri relevante. Asa, vezi ca si Partidul Socialist Roman vrea sa aiba un candidat. Ba chiar si PNȚ …

 3. Din respect pentru înaintașii săi, Paleologu nu ar trebui sa fie decât în PNL, chiar așa șchiop cum e partidul acum. Altfel, nu ar trebui sa fie nicăieri. E o rușine daca accepta. Doar se folosesc de numele lui. Neamțu și PMP sunt că peticul și sacul, dar am sperat că Paleologu e mai mult

 4. Pe Toader Paleologu il recomanda si fripturismul, mostenit de la conu Alecu Paleologu – semnatar la casieria Securitatii.

  • In vreme ce pe ceilalți „semnatari”, aciuați pe la Mafia PSD-ALDE, nu. Nici pe dom profesor analfabet dan Voiculescu, cu master la Jilava, cel care și-a turnat familia la securitate. Ăștia sunt vegetarieni,toți, ale dracu lepădături, nu ” fripturiști” precum copiii altora.

 5. Mihail Neamtu e purtatorul sau transmitatorul trumpismul si republicanismului american care a infectat PDL, PNL, PMP si USR, in varianta sa dreapta religioasa evanghelica cum e Catu si cativa pusti din USR transmitatorul trumpismului republican american in varianta economica si libertariana, Koch, George Mason, IHS. Unele idei nu sunt proaste, dar problema e ca americanii astia au probleme grave de atitudine pe langa niste idei care merita atentie, ei socheaza spiritele fragede tocmai prin aparenta ingenuitate, ca sunt vanzatori profesionisti de idei, dar prea putina cunoaatere si cateva idei trambitate puternic sunt definitia prostiei, in fine sunt o secta ingusta la minte si cu mentalitate coloniala de comanditar si xenofobie ascunsa. E pacat ca in Romania nu exista univdrsitati, fundatii, institute, organizatii, asociatii si in fond oameni care sa creeze ceva propriu, adaptat nevoilor locale, ca sa nu mai ia pustii idei din alte parti putin mestecate si sa fie manevrati subtil si fara capacitate de a le judeca pe fond, prin facebook si newslettere, fara a de a gandi propriu, ca asa ei vor ramane doar niste consumatori de idei de-a gata adesea fraieriti. Inca o dovada a falimentului educatiei si societatii romanesti si a sterilitatii intelectualitatii romanesti comunisto-europene, a elitelor de tip sovieto-european romanesti cu rigiditatea lor de papusi de lemn, aroganta, idiosincraziile, indolenta si impotenta lor.

  • @profu
   Un comentariu interesant, translucid, subiectiv, marcant, obiectiv, matinal, partial corect.

  • Si adaug cu toata seriozitatea : oamenii astia – mafia libertaro-conservatoare americano-republicana – nu volaboreaza decat cu sclavi de obicei, adica oameni servili, care accepta mentalitatea de a fi executori ai comanditarului. Asta cauta : oameni cu influenta sau care doresc influenta, adica ambitiosi (plus ceva bani proprii ori statut si relatii caci banii sunt tot timpul putere si influenta), nu chiar dintre cei de sus din start ca pe aia nu ii pot forma si vraji, ce pot fi folositi si avansati si plasati! Si „folosirea” e doar intr-un singur sens, adica ei – cei puternici – pe tine – cei slabi, prosti etc, dar fraierii nu isi dau aeama caci sentimentul de apartenenta la secta e extraordinar!

  • „E pacat ca in Romania nu exista univdrsitati, fundatii, institute, organizatii, asociatii si in fond oameni care sa creeze ceva propriu, adaptat nevoilor locale ” – asta suna a ceva mesianism românesc, despre exceptionalismul neamului.

   Natura umana este aceeasi si in români si aiurea, nevoile umane sunt (cu mici deviatii) universale iar istoric au fost incercate multe variante de societate. Deci, cu exceptia situatiei in care chiar crezi ca românii sunt ceva deosebit intre populatiile lumii, nu trebuie inventat nimic pentru nevoile locale.

   Ar trebui, poate, inventat ceva mai bun pentru Umanitate in ansamblu, dar mi-e greu sa cred ca poate produce ceva, in sensul asta, exceptionalismul românesc.

 6. Daca USR ar fi convins pe dnul Paleologu sa candideze pentru ei, cu orice conditii ar fi pus acesta, as fi avut si eu ceva convingeri legate de vot !
  Ma bucur ca exista sansa sa avem in turul doi un duel pnl-usr ! As fi preferat ca si USR sa creada suficient in sansa lor si sa ne fi dat un candidat asa cum e dnul Paleologu pe care nu pot sa-l votez din partea pmp, niciodata !!

  • Din păcate usr n-a reușit să atragă oameni de talia lui Paleologu (Bârnă pare o glumă față de acesta) iar cu pmp (dacă va fi desemnat) probabil că nu va face mare brânză. Totuși consider că este o variantă de luat în considerare, chiar dacă nu are șanse de izbândă.

 7. Este f. Bine. Este unul din intelectuali din jurul președintelui Băsescu, care la vremea respectiva au provocat basismul, de care actualul Băsescu e departe. E, poate și vremea boierilor. Eu ma regăsesc în paleologu, sper și cât mai mulți romani. Dar ne vom descotorosi de Johannis, cotcodancila sau nimicul de barna??

 8. Theodor Paleologu este, din punctul meu de vedere, cel mai valoros candidat la prezidentiale. Pacat ca un om ca el este reprezentantul unui partid de buzunar!
  Va imaginati cum ar arata confruntarile unu la unu intre Paleologu si oricare dintre ceilalti candidati la Presedintie?! Va imaginati ce euforie nationala era daca ar fi fost candidatul USR, cata speranta, cata mobilizare si cate sanse in plus ar fi avut in fata lui Iohanis…?! Dar asa, cred ca nu ma duc la vot.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.