G4Media.ro

Mihai Tudose, reacție în scandalul de abuz din Parlamentul European: Susține că…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mihai Tudose, reacție în scandalul de abuz din Parlamentul European: Susține că el și-a concediat asistenta, în temeiul articolului care prevede pierderea încrederii în angajați (document)

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose (ales pe listele Pro România) a declarat pentru G4Media că el este cel care și-a concediat asistenta și nu invers, că femeia și-ar fi dat demisia. Tudose susține că i-a desfăcut contractul de muncă în temeiul articolului care prevede pierderea încrederii în angajați. Detalii, aici.

Tudose a trimis către G4Media următorul document privind notificarea asistentei cu privire la ruperea relației profesionale în trei luni de la înmânarea hârtiei.

sursa foto: Captură foto

Contactat de G4Media.ro, Mihai Tudose a declarat inițial că nu vrea să comenteze: ”Nu comentez. Nu m-a chemat nimeni, la nici o anchetă, nu a fost nici o acuzație oficială. Se trezește cineva să vorbească, nu intru în polemică. Am dat-o afară, a invocat că are burnout, nu intru în detalii”.

În articolul de acum două zile nu erau indicate nume, dar se dezvăluia faptul că victima, pentru care jurnalistul a ales numele fals ”Florina” cu scopul de a o proteja, se angajase ca asistentă în vara lui 2019 la un europarlamentar ”proaspăt ales” (Tudose a preluat mandatul în urma alegerilor din mai 2019).

”A încercat s-o acapareze, la început. Eurodeputatul i-a oferit o carieră unde vrea ea, lucru pe care Florina l-a refuzat insistent. I-a spus că vrea să-i cumpere o mașină de lux, pe care ea a refuzat-o. I-a dat un telefon sigilat, insistând să vorbească doar de pe el. A încercat s-o convingă să se mute în același bloc cu el. «Am insistat că viața mea personală e viața mea personală. Că, ‘hai să mâncăm la prânz, seara împreună, să vizităm nu știu ce orașe, să jucăm șah seara’. Nu, nu vreau, pe mine m-ai angajat să-ți fac discursuri, muncă legislativă, nu sunt damă de companie»”, a declarat ”Florina” pentru jurnaliștii de la Europa Liberă.

Asistenta a mai spus că după ce a acceptat postul, europarlamentarul i-ar fi spus ”să merg în fața lui și a recunoscut la un moment dat că vrea să se uite la fundul meu. I-am spus că este inacceptabil. Multe remarci fizice, «ar trebui să te îmbraci mai mult în fustă, știi că ai craci frumoși, ce mironosiță ești». Vorbea cu organele masculine tot timpul, îl rugam, «când mergi cu mine pe coridor nu-ți bagi alea în toate cele». I-am zis că aici oamenii nu se comportă așa”.

Alte detalii relatate de ”Florina” din interacțiunile cu șeful său (invitația acestuia de a juca șah și fractura pe care acesta a suferit-o la o mână, în 2019) se potrivesc cu pasiunea acestuia pentru acest sport și faptul că a a avut brațul în gips în acel an, incident relatat într-un articol de presă din decembrie acel an: ”(…) acum două luni, am pățit un incident, mi-am rupt o mână. Acccident casnic: m-am împiedicat. Evident că nu a trecut, s-a umflat, am chemat un taxi și m-am dus la spital, în Bruxelles, seara.”

”Florina” a povestit că, în acea perioadă, „A venit peste mine în cameră să-mi aducă o carte la 11 noaptea. Mă trezesc cu o bătaie la ușă, mă gândeam că e cineva de la hotel, s-o fi întâmplat ceva. Era el, am deschis ușa, a zis că a venit să-mi dea cartea și-mi zâmbea în toate felurile posibile, moment în care m-am panicat, am smuls cartea din mâna lui și am închis cealaltă ușă a anticamerei cu cheia”.

În materialul Europa Liberă România, fosta asistentă afirmă că șeful ei s-ar fi purtat foarte urât și cu o colegă de birou: ”Ea era cârpa lui. O făcea vacă, proastă, în toate felurile. (…) Până am ajuns să plec (de la o întâlnire n.r.), devenise violent cu ea, a amenințat-o că-i trage una. (…) I-am spus colegei mele că știu cum e o relație normală în domeniul acesta. E foarte personală, într-adevăr, dar există un spațiu și respect, însă el nu le respectă. Eu nu îmi calc pe demnitate. Ea se uita la mine și îmi zice că el nu este un om rău. Eu nu pot să-l înțeleg, omul e un violator.”

În final, femeia a plecat de la cabinetul europarlamentarului incriminat și ar fi fost ”susținută de către departamentul HR, care au ajutat-o să nu fugă plecând capul. S-au asigurat că a reușit să primească plată compensatorie, la care nu ar fi avut dreptul dacă și-ar fi dat demisia.” Invocând frica și influența fostului șef, ea nu a depus plângeri împotriva sa.
În articol se mai menționează faptul că ”După ce a plecat din cabinetul lui, eurodeputatul a încercat să o amenințe și să o înjosească în orice fel. Apoi a început să se laude despre cum a dat-o afară. (…) Potrivit Florinei, mulți oameni i-au zis doar după ce plecase deja că ar fi vrut s-o fi avertizat. Oameni din ministere din România, cunoștințe care-i știau reputația deputatului și că el nu era în stare să lucreze cu bărbați, darămite cu femei. Că venea deja cu un lung istoric de hărțuire sexuală a angajatelor. Cercul tăcerii s-a perpetuat când colegii săi au refuzat să recunoască cum l-au văzut urlând la ea.”

Mihai Tudose (56 de ani) este unul dintre politicienii cu influență la vârful social-democraților, numele său fiind vehiculat pentru preluarea unui minister după rotația PSD-PNL de la nivelul Guvernului. A fost premier în perioada 29 iunie 2017 – 16 ianuarie 2018, iar în 2019 a devenit europarlamentar din partea ProRomânia. Ulterior, a reintrat în PSD. Este căsătorit și are o fiică în vârstă de 25 de ani.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Bre, nea, o oglindă sau măcar un capac de oală din inox ai și mata pe lângă casă ?

  2. Ai di capu’ meu, asta are 56 de ani? Breeee, io am mai mult cu un an si arat mai tanar cu 10! Va dati seama ca buhaiala asta nu a venit asa de la sine, ci indusa de oarece obiceiuri bahice. Cata sila aveam de asta, da’ acu’ e si mai mare sila.

  3. Sigur nu e vorba de 156 de ani? :))

  4. Acest domn e socotit a face parte din elita partidului, el si schimonositul bănățean fiind primii in preferinţele ciolăciste. Cine mai are o brumă de intelepciune si un gram de instinct de conservare, doar uitandu-se la fața lui ar trebui sa nu mai voteze partidul care promoveaza astfel de exemplare.

  5. Un produs original PSD. Toate ingredientele sunt originale 100%!

  6. Da’ficusu’il avea cu el?Neanderthalianul asta ,cu banii la soseta se credea vreun Alain Delon ,sau ce?Cumufarina sa de drojditor matinal asta e spaima sticlelor,daramite a femeilor…

  7. Vă dați seama prin ce au trecut Alina Gorghiu si Raluca Turcan, de au reușit să se mențină in vârful politicii?? Si proprietarii de vitrine din Olanda ar fi invidioși pe performanțele lor…