G4Media.ro

Mihai Tudose, despre economia la gaze și energie: ”Am împuşcat noi, poporul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mihai Tudose, despre economia la gaze și energie: ”Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de Crăciun fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt?/ România poate să o ducă pe picioarele ei fără probleme această iarnă”

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat la emisiunea Insider Politic, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann, la Prima TV, că românii nu au împuşcat ”doi oameni în ziua de Crăciun pentru că au ţinut poporul în frig şi foame” (făcând referire la fostul cuplu prezidențial comunist, Elena și Nicolae Ceaușescu, n.red.), ca acum să o ia de la capăt cu restricţiile la energie, precizând că ţara noastră poate duce pe picioarele ei fără probleme această iarnă.

Mihai Tudose a fost întrebat dacă este de acord ca românii să facă economie la energie electrică.

“Partea de economie energetică, de eficienţă energetică, este binevenită din toate punctele de vedere. Au fost blocurile făcute pe vremea aia înainte de 90, aţi văzut ce înseamnă anvelopare, la asta se referă până la urmă. Nu fac economie dacă sting un bec sau dacă dau centrala la 19 grade, în condiţiile în care eu pierd foarte multă energie, prin pereţi, prin geamuri, la clădirile publice, la locuinţele persoanelor. Sunt proiecte şi programe europene, sunt bani europeni, facem anvelopare, eficienţă energetică, ca să vorbim în limbaj de Bruxelles. Asta e în regulă. Şi atunci, cu eficienţă energetică, câştigi 15- 20 – 30%, în anumite cazuri, reduci consumul ceea ce uşurează şi povara financiară pe consumator, că plăteşte mai puţin, devine mai eficient. Lucrurile au evoluat, au alt randament, acea eficientizare energetică dusă până la capăt. Dar ideea asta de a economisi, de a sta pe întuneric, de a sta în frig, nu sunt de acord”, a afirmat Mihai Tudose la emisiunea Insider Politic.

El a mai fost întrebat dacă România poate reveni la perioada comunistă în care era frig în locuinţe, iar lumina era oprită mai multe ore pe zi.

“Nu se poate aşa ceva. Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de Crăciun, fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt? Şi nu se poate aşa ceva”, a explicat Mihai Tudose.

El susţine că România nu poate ajunge în această situaţie fără să îşi dorească şi a precizat pe ce se bazează.

“Pe resursele României. Deci România poate să o ducă pe picioarele ei fără probleme această iarna. Dacă nişte oameni nu închideau capacităţi de producţie, jucam acum într-o piaţă, în condiţiile în care producţia de energie din România este controlată, deţinută sau controlată majoritar de stat în proporţie de 80 -85%”, a menţionat Tudose.

El a mai fost întrebat dacă face economie la energie.

“Nu fac economii, nu fac risipă. Nu mă întrebaţi dacă fac economie la apă când spăl vasele. Fac nemaipomenit că nu le spăl eu. (…) Ideea de a face partea asta de risipă, lux sau cum spun românii, <<pă lux şi bogăţie>>, mi-am pus 200 de becuri în curte, cu reflectoare pe casă, îmi pun şi ghirlande şi las toată noaptea lumina aprinsă, ca să vadă lumea că sunt şmecher. Dacă eşti şmecher, plăteşte-o. Şi atunci sunt de acord cu chestia asta. Până la 255, până la 300 de megawaţi e subvenţionat, îţi pui luminiţe în curte şi stroboscoape pe acoperiş, te rog frumos, plăteşte-o”, a transmis Tudose.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

16 comentarii

 1. Tudose asta e manga nonstop!

 2. Si trebuie continuat cu toti borfasii care ne conduc
  Am Ajuns sa platim curent mai scump decat toate electrocasnicele dintr.o. Casa pentru doar o luna

  • Să înțeleg că nu aveți mai mult de un televizor și un frigider cumpărate la mana a doua sau că factura este de aproximativ 8000 lei !?

 3. Simbolic operatiunea ar trebui repetata ritualic, macar o parodie anuala, sa ne amintim unde nu trebuie sa ne intoarcem.

 4. Ma scuzati daca ma repet dar incerc inca o data:
  Ba, da tare prost esti!

 5. Ma scuzati daca ma repet dar incerc inca o data:
  Ba, da tare prst mai esti!

 6. Cu Caloriferele la 35 de Grade Celsius , este Rece in Locuinta , sunt doar 19 Grade Celsius , asa Temperatura am avut noi in Case , iarna trecuta !

 7. Am comentat pe Economedia.

 8. Nu ‘poporul român’ l-a omorât pe Ceaușescu!
  Voi, eșalonul trei și patru al FSN/PDSR/PSD, l-ați omorât pe Ceaușescu!
  Voi, cei care de 33 de ani furați fără nerușinare, tot ce
  vă cade în mână, prin legi strâmbe și nerespectarea celor existente, în țara noastră.

 9. Pt ,,expertul,,de zice ca ,,as avea frigider second ii pot explica ca o combina noua un cuptor microunde si o masina spalat noi costa ca 2500 noi,modele rezonabile,. Iar o factura de ,,doar 500 kw va depasi aceasta suma la multe firme care livreaza energie, ii doresc domnului factura de 8000 lei cum a scris aici

  • Acer, vreau și eu ce ai tras pe nas .. Sub 3500 nu le ei, mai no-name nu de firma, și nu socotim in pret vrajeli de ale rabla sau vaucere….

 10. Tudose sa ceara parlamentului desecretizarea contractul de vânzare al Petrom..care a fost vândut de acest partid vechilor comuniști PSD ..și atunci prostimea privitoare de rtv și antene poate vor pricepe..POATE….ca de pomeni nu se sătura niciodată… ne vor sclavi pe viață.

 11. Făcură la gazul metan subvenționat de stat pentru iarna trecuta a fost în medie de 4oo lei la un venit de 1565 fără alte cheltuieli strict necesare… Nu știu iarna asta cumo mai scot la capăt.

 12. Poporul are ce a ales în 2019. Să și-i pupe! Cum unde? Acolo.

 13. Slava Ucraina!!! Ne merităm soarta de slugi??!!

  • Domnule Bubi !
   In Romania exista o zicala unica in lime : ,,Capul ce se pleaca, sabia nu l taie ” .
   Si totusi, modelul economic al Romaniei din anii 70, a fost obiect de studiu, pt aplicare, in multe state ale lumii in perioada respectiva
   A fost o realitate benefica pt acea generatie.
   Iar modelul de rationalizare din anii 80 , a fost o viziune rxtraordinara , este modelul actual de rationalizare .
   Economistii romani din anii 70 – 80, ar merita premiul Nobel pt economie .