G4Media.ro

Mihai Tudose critică Guvernul Orban pentru că nu a ridicat restricțiile pentru…

Mihai Tudose critică Guvernul Orban pentru că nu a ridicat restricțiile pentru turism în Bulgaria, Grecia și Serbia, spunând că România are mai multe infectări și decese decât statele vecine

Fostul premier Mihai Tudose a criticat decizia Guvernului Orban de a nu urma planul comun al măsurilor de relaxare luate de premierii Bulgariei, Greciei și președintele Serbiei, spunând că, de fapt, fiecare dintre țările respective are mai puține victime sau infectați decât România și că nu ar exista riscul unei răspândiri rapide.

Tudose a amintit că formatul cvadrilateral a premierilor României, Bulgariei, Greciei și a președintelui Serbiei s-a născut în octombrie 2017, pe vremea când Executivul era condus de el, și când a avut loc și prima reuniune la Varna cu premierii Borisov și Tsipras, precum și cu președintele Vučić.

 • ”A trecut o săptămână de la reuniunea cvadrilaterală a premierilor României, Bulgariei, Greciei și a președintelui Serbiei pentru coordonarea eliminării restricțiilor de circulație. S-a discutat despre un plan comun al măsurilor de relaxare. După videoconferință, cele trei țări din vecinătatea noastră au anunțat că își deschid granițele între ele pentru turiști, începând de la 1 iunie. Surprinzător (sau nu!), România întârzie să se alăture acestui demers comun (…)
 • De fapt ce prevede acordul celor trei țări din Balcani? Călătoria între ele fără obligația carantinei pentru cetățeni. Culmea e că România a refuzat să se alăture demersului, în condițiile în care Serbia are de cinci ori mai puțini morți de coronavirus decât țara noastră, Grecia de șapte ori mai puține victime, iar Bulgaria de zece ori mai puține. Dar Grecia n-a ezitat să ne pună pe lista celor 19 țări din care primește turiști. Vasăzică ei nu se tem să ne primească, dar noi nu și nu, stăm, vrem-nu vrem, pe litoralul nostru. Nu dăm virus la străini, îl împărțim între noi!
 • Îmi pare rău să constat că amatorismul duce de râpă un proiect regional la nașterea căruia am contribuit, pe vremea când eram prim-ministru. Formatul cvadrilateral s-a născut în octombrie 2017, când am avut prima reuniune la Varna cu premierii Borisov și Tsipras, precum și cu președintele Vučić. În decembrie același an, am continuat discuțiile la Belgrad și le-am lansat invitația să ne vedem în martie la București. Nu s-a mai dorit să fie, în ceea ce mă privește. Și, din păcate, interesul României pentru un ”Vișegrad balcanic” – căci asta intenționam – s-a pierdut până la acest prag al despărțirii de un trio de țări prietene”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Păi tocmai de-asta, Bulă!

 2. Bula asta nu a inteles nimic, ce interes ar avea Romania sa faca parte din acord: ca sa exporte turisti in perioada de criza economica ca oricum nu prea vin la noi nici greci, nici bulgari, nici sarbi. Turistii straini care vin la noi sunt din Germania, Israel, Franta si SUA. In perioada de criza trebuie sustinuta economia Romaniei, nu sa ne taiem craca de sub noi.

  • Ce turism sa sustii in Romania? Mai bine stau acasa decat sa merg la plajele jegoase de la Marea Neagra.
   Ar fi o mare greseala pentru liberali daca nu incheie acord de libera circulatie cu Bulgaria si mai ales cu Grecia.

  • de bai deșteptule da eu am bilet in Grecia luat in toamna , sa stau in tara să-ți susțin economia?

 3. Ce pretentii sa ai de la unu care ia covizii pe degete unul dupa altul cand numara bani si-si scuipa in buricele degetelor ca s-o faca mai repede in loc sa foloseasca lucratura diavolului – cardul bancar ? :)))))))

 4. A aparut tov. Tudose; critica-i buna, dar si cel care o face trebuie sa fie credibil.

 5. Parca e plstit de greci, bulgari si turci, Ro n-are niciun interes sa permita cetatenilor sai sa ajunga turisti in tarile respective.
  Partea proasta e ca majoritatea unitatilor turistice din Ro sunt jalnice! Ramane concediul cu rulota, cortul sau vacantele de 1 zi in apropriere, mersul la tara – bunici etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.