G4Media.ro

Mihai Covaliu, președintele COSR: România a exportat masiv know-how și se simte…

sursa foto: Facebook/ Tokyo2020

Mihai Covaliu, președintele COSR: România a exportat masiv know-how și se simte nevoia de a aduce antrenori din străinătate

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat, vineri, că în ultimul timp România a exportat masiv know-how, referindu-se la antrenorii români plecaţi peste hotare, şi că se simte în sportul românesc nevoia de a aduce tehnicieni din străinătate, după modelul federaţiei de canotaj.

  • „România a exportat know-how masiv şi se vede că în acest moment avem nevoie să importăm şi noi. Noi suntem deschişi, suntem gata aşa cum am făcut pentru canotaj, să facem şi pentru alte discipline, acolo unde există premisele pentru a se câştiga medalii, pentru a se face performanţă”, a declarat Covaliu în cadrul unui eveniment în care a fost anunţat că medaliaţii olimpici de la Tokyo 2020 vor fi recompensaţi cu automobile Toyota.

Oficialul COSR a precizat că după analiza pe care o vor prezenta federaţiile sportive în urma participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, forul pe care îl conduce va fi mai atent în ceea ce priveşte susţinerea acordată acestora: „Am găsit acolo o competiţie extraordinar de dură, au căzut recorduri mondiale, olimpice, sportivi foarte bine pregătiţi. Comisia tehnică a evaluat corect şansele României la această ediţie a Jocurilor Olimpice. Vom fi şi mai atenţi la viitoarele competiţii la care România va participa, va fi acea analiză normală după acest ciclu olimpic şi vom fi mult mai atenţi în ceea ce priveşte susţinerea pe care o vom acorda. Sunt convins că vom avea mai multe medalii la Paris şi mai multe maşini pe care să le putem acorda sportivilor români”.

Loturile olimpice de canotaj ale României, coordonate de tehnicianul italian Antonio Colamonici, au obţinut 3 dintre cele 4 medalii obţinute de sportivii români la Jocuri Olimpice de la Tokyo.

România s-a clasat pe locul 46 în clasamentul medaliilor obţinute la Jocurile Olimpice. La Tokyo, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Tokyo2020

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Credeam ca „am exporat antrenori” poate fi urmat doar de „hai sa incercam sa ii pastram pe cei pe care deja ii avem” sau chiar „hai sa ii aducem in apoi pe cei plecati”.

    Nu am nimic impotriva ca acesti olimpici sa fie strainezi importati la kilogram sau chiar sa isi spuna, in capurile lor mici de fotbalist, ca „reprezinta Romania”, dar am rugamintea, ca in cazul mercenarizarii, sa se opreasca subventiile de la guvernul Romaniei.

    Ne mai cad copii in budele scolilor, deci chiar nu simt nevoia unui arcas nepalez.

    • Problema sportului romanesc sunt cluburile militare, care omoara competitia interna prin concurenta neloiala, oferind grade si pensii speciale sportivilor si antrenorilor, pe banii nostri. Rezultatele se vad!

  2. Ne-am facut de tot râsul la Tokyo ! Medalii mai puține ca Rep.San Marino ! Ne-am prezentat ca milogii cu peste 100 (?) de concurenți care au produs patru medalii amărâte ! Neputință și prostie maximă , râde lumea de noi !

  3. Ideea ca ce merge la canotaj poate merge oriunde este paguboasa. Numai cine nu cunoaste specificul fiecarei ramuri sportive poate sustine asa ceva. Imi pare rau ca Mihai Covaliu a cazut in capcana mai marilor federatiilor care ani de zile nu au facut nimic sa pregateasca antrenori noi si sa-i tina acasa pe cei buni, iar in cazul noilor conducatori de la alte federatii, acestia habar nu au cu ce se mananca si si-au ales niste colaboratori de toata jena. Ca sa nu mai vorbesc de valorile care sunt lasate pe tusa numai pentru a face loc unor asa zisi specialisti care au stat prin strainatate(nefacand nimic notabil pe acolo) si vin acum sa dea lectii pe bani grei(exemplu:gimnastica). Rezultatul va fi mult mai slab decat cel de anul acesta. Ca orice in Romania, nu facem decat sa distrugem ceeace a fost bun. Asta este!