G4Media.ro

Mihai Chirica, primarul PNL din Iași, trimis în judecată în dosarul DNA…

Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Mihai Chirica, primarul PNL din Iași, trimis în judecată în dosarul DNA de corupție într-o afacere imobiliară. El ar fi avizat un bloc de 8 etaje în locul unuia cu 2 etaje

Un complet de judecată de la Curtea de Apel Iași a decis marți, prin decizie definitivă, că dosarul de corupție al DNA în care e vizat primarul PNL din Iași, Mihai Chirica, trebuie să meargă în instanță, transmite Reporter de Iași. Instanța a decis că procurorul de caz a respectat toate prevederile legale în timpul urmăririi penale și în întocmirea rechizitoriului din Dosarul Flux. Decizia a venit după ce un procuror DNA a suplinit câteva lipsuri din rechizitoriu invocate de completul de judecată la termenul din 15 decembrie 2023.

În acest dosar, Chirica e acuzat că, alături de alți funcționari din primărie, a permis unei firme să construiască un bloc mai mare decât permite legislația.

Conform autorizației de construire, imobilul trebuia să aibă două nivele, dar, în final, a avut opt.

Alături de Chirica au mai fost trimiși în judecată fostul viceprimar Gabriel Harabagiu, Anca Brândușescu – arhitecta șefă a Iașului și firma Flux SRL.

În 2021, Chirica fusese trimis în judecată într-un alt dosar pentru infracțiunea de abuz în serviciu, instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Doi ani mai târziu, în ianuarie 2023, magistrații de la Judecătoria Bârlad au oprit procesul penal în cazul dosarului „Skoda”, fiind invocată prescripția răspunderii penale, conform deciziei Curții Constituționale din 2022.

Minuta instanței de la Curtea de Apel Iași:

„Respinge, ca inadmisibilă, excepţia privind nelegala compunere a completului D08C din cadrul Tribunalului Iaşi, invocată prin avocatul ales de inculpatul Cheşcu Tudor la termenul din 11.01.2024. Constată că neregularităţile actului de sesizare, astfel cum au fost constatate prin încheierea Curţii de Apel Iaşi din 15.12.2023, au fost remediate de procuror în termenul prevăzut de art. 345 alin. 3 Cod procedură penală. În temeiul dispoziţiilor art. 347 alin. 3 şi ale art. 346 alin. 4 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din 12.07.2022 întocmit de D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi în dosarul nr. 3/P/2022 şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii HARABAGIU GABRIEL-VASILE, CHIRICA MIHAI, BRÂNDUŞESCU ANCA-NORA, POPA MARIANA, CHEŞCU TUDOR şi S.C. FLUX S.R.L.. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 3 şi 6 Cod procedură penală rămân în sarcina statului cheltuielile judiciare aferente judecării contestaţiilor formulate, incluzând suma de 170 de lei, reprezentând partea cuvenită din onorariul avocatului desemnat din oficiu pentru inculpatul Chirica Mihai, potrivit delegaţiei nr. 39810/30.10.2023 – av. Ichim Roxana, care va fi achitată către Baroul Iaşi din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

 1. Nu se poate așa ceva … tocmai d-nul Chirca … care:

  -zicea cea că numai „fraierii” trăiesc din politică
  – i-a luat fiului proprietate de 250.000 de euro
  – probabil a recomandat asfaltarea străzii unde i-a cumpărat fiului proprietatea, imediat după ce a cumparat-o…căci imediat după a apărut un strat de asfalt
  – a platit parca doar 35.000-40.000 de euro (valoare declarată la notar) pe casa de pe Tudor Neculai/Sf. Vasile … când valoarea de piata era cel puțin de 4 ori mai mare atunci. Bine, asta a fost demult, acum acea casa nu ii mai aparține
  – a organizat concerte până la miezul nopții de multe ori in2023 (îl doare in cot de legea zgomotului după 22:00).
  – s-a descurcat atât de bine cu gestionarea deszăpezirii in 2024 … incat cartiere întregi inca sunt înzăpezite … utilaje puține … blocaje in trafic de 2-4 ore pt. distante de câțiva km (in prima zi).

  Trebuie sa fie o greșeală pe undeva.