G4Media.ro

Mihai Chirica cere reanalizarea includerii Iașiului în lista județelor în care activitatea…

sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Mihai Chirica cere reanalizarea includerii Iașiului în lista județelor în care activitatea teraselor e suspendată după ora 24:00

Primarul Mihai Chirica cere Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă reanalizarea includerii Iaşiului în lista judeţelor în care activitatea teraselor să fie suspendată după ora 24:00 şi propune aplicarea celor „mai dure” sancţiuni agenţilor economici care au încălcat legea, inclusiv suspendarea activităţii, transmite Agerpres.ro.

Chirica susţine, într-un comunicat de presă, că a analizat hotărârea adoptată marţi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) prin care se propune Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) includerea judeţului Iaşi în lista localităţilor în care programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de tip terase, cluburi, baruri şi alte asemenea nu poate depăşi ora 24,00 şi nu poate începe înainte de ora 6,00.

Întrucât această propunere va afecta şi mai mult sectorul HoReCa, mai ales că, la nivel naţional, preşedintele CNSU, prim-ministrul Ludovic Orban, a cerut public Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific să analizeze deschiderea, de la 1 septembrie, a restaurantelor, primarul Mihai Chirica solicită CJSU reanalizarea propunerii adoptate marţi de CJSU.

„La nivel naţional prim-ministrul analizează deja posibilitatea deschiderii restaurantelor şi cred că propunerea adresată CNSU de către CJSU Iaşi contravine bunei intenţii de a veni în ajutorul sectorului HoReCa, afectat deja din punct de vedere economic. Este adevărat că sunt agenţi economici care au încălcat legea şi am încredere că toţi cei care se fac vinovaţi vor plăti. Practic, dacă această decizie va fi adoptată, vom pedepsi un întreg sector economic şi aşa afectat de criză şi vom ajunge la şi mai mari prejudicii HoReCa în judeţul nostru. Prin urmare, cer CJSU să revină asupra deciziei şi să fie aplicate cele mai dure sancţiuni celor vinovaţi, inclusiv cu suspendarea activităţii. Noi, ca autoritate locală, vom oferi tot sprijinul pentru ca toţi cei care încalcă legea să fie sancţionaţi”, a subliniat Chirica.

El a precizat că la Primăria Municipiului Iaşi sunt multe cereri pentru ca în perioada următoare să fie organizate evenimente atât publice, cât şi private, care au primit aprobare din partea autorităţilor locale, condiţia fiind respectarea tuturor prevederilor din legislaţia specială în vigoare în acest moment.

„Am aprobat cereri pentru diferite evenimente atât private, de familie, cât şi ale unor firme private sau instituţii publice. Sunt sigur că şi în alte comunităţi din judeţul Iaşi primarii au aprobat astfel de evenimente. Dacă ar rămâne în vigoare actuala decizie a CJSU, ne vom afla în situaţia de a anula aceste aprobări. Nu cred că este corect nici faţă de cei care au făcut solicitarea şi au primit aprobare, nici faţă de agenţii economici care vor fi gazdele acestor evenimente. Cred că cea mai corectă soluţie este ca autorităţile să amendeze sau să suspende, după caz, activitatea celor din HoReCa ce nu respectă deciziile autorităţilor”, a mai menţionat primarul Mihai Chirica în comunicat.

sursa foto: InquamPhotos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. La Ieşi ăia se pun pe băut la 8 dimineaţa. Până la 24 sunt beţi cui! După 24 începe distracţia: violuri şî topoarii-n scăfârlii.

  2. Ce inseamna sa fii c***a. Clubul lui chirica din iasi face Eveniment cu 1000 de oameni si restul locatiilor horeca plang. 1000 de oameni pe zi si amenda 5000 lei. Cred ca ii roaga primarul dute la mine si da o amenda sa fii acoperit. https://www.reporteris.ro/exclusiv/anchete/item/100513-ora%C8%99ul-lui-tikirica-clubul-de-manele-care-pune-la-respect-tot-ia%C8%99ul-1-000-de-oameni-f%C4%83r%C4%83-masc%C4%83,-b%C4%83t%C4%83i-%C8%99i-covid-la-discre%C8%9Bie.html

  3. Nu mai are muncitorul dupa 10- 12 ore de munca sa bea un sprit!90% prostituate, evazionistii, gunoiele sociale si politicienii stau dupa 24.00 la terase.Chirica incepe scoala…masti…