G4Media.ro

Miercuri începe Evaluarea Națională de la clasa a VI-a. Testarea debutează la…

Miercuri începe Evaluarea Națională de la clasa a VI-a. Testarea debutează la ora 11:00 în majoritatea școlilor

Miercuri, 12 mai, încep Evaluările Naționale de la finalul claselor a VI-a, care au rolul de a le da copiilor și părinților o primă idee asupra liceelor sau școlilor profesionale pentru care s-ar putea pregăti, dar care verifică și nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie. Evaluarea începe cu proba scrisă la Limbă și comunicare. Noutatea testării din acest an este că Evaluarea nu se va susține la aceeași oră în toate județele.

Ministrul Educației a anunțat că “comisia județeană/a municipiului București de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale stabilește un interval orar unic pentru desfășurarea testelor, pentru toate unitățile de învățământ din județ/municipiul București”. Cîmpeanu a precizat că majoritatea județelor organizează Evaluarea Națională la clasa a VI-a la ora 11:00.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar București a declarat că elevii se vor prezenta miercuri și joi “la școală, în curtea interioară, la ora 10:30, pentru susținerea evaluărilor naționale la limbă și comunicare (miercuri) și matematică și științe (joi). Probele de examen încep la ora 11:00 și au durata de 60 de minute. Elevii vor scrie cu pix sau stilou de culoare albastră. Începând cu 13:20 se vor desfășura orele de curs online”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.