G4Media.ro

Microbuze electrice pentru transportul elevilor de la toate şcolile gimnaziale din municipiul…

Microbuze electrice pentru transportul elevilor de la toate şcolile gimnaziale din municipiul Suceava, începând de anul viitor, anunță primarul Ion Lungu

Toate cele zece şcoli gimnaziale din municipiul Suceava vor beneficia, începând de anul viitor, de câte un autobuz electric pentru transportul elevilor, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu, transmite Rador.

El a spus că programul pilot al primăriei privind transportul copiilor la şcoală şi de la şcoală acasă, lansat la sfârşitul lunii trecute într-un cartier din oraş, a fost apreciat de părinţi şi a fost solicitată extinderea la alte unităţi de învăţământ.

Potrivit primarului, municipalitatea va achiziţiona zece noi autobuze electrice de dimensiuni mici, pentru a nu afecta parcul societăţii de Transport Public Local (TPL), iar sursa de finanţare va fi bugetul local.

„Am hotărât să achiziţionăm zece autobuze electrice de dimensiuni mici pentru transportul elevilor, pe care să le dăm la fiecare şcoală gimnazială, după ce am constatat că programul pilot al Primăriei Suceava a fost foarte apreciat de părinţi şi elevi. Mai mult, de ieri s-a dat o lege prin care costurile cu transportul şcolar sunt suportate de la bugetul de stat şi asta ne avantajează. (…) Aceste autobuze vor fi gestionate de către societatea locală de transport public. Nu am vrut să luăm autobuzele mici de la TPL pentru transportul şcolar pentru a nu afecta transportul public de călători”, a spus Lungu.

sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cel mai probabil „de anul viitor” incepand cu anul 2080.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.