G4Media.ro

Metrorex: Agenţii de pază au obligativitatea de a verifica purtarea corectă a…

Metrorex: Agenţii de pază au obligativitatea de a verifica purtarea corectă a măştilor de protecţie, dar sancţionarea contravenţională a călătorilor se face doar de către organele de ordine publică

Agenţii de pază din reţeaua Metrorex au obligativitatea de a verifica purtarea corectă de către călători a măştilor de protecţie şi de a-i atenţiona atunci când este cazul, dar sancţionarea contravenţională a celor care nu respectă regulile de prevenţie se face doar de către organele de ordine publică, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de Metrorex.

„Agenţii de pază au obligativitatea de a verifica purtarea corectă a măştilor de protecţie şi de a atenţiona călătorii atunci când este cazul. (…) Însă, sancţionarea contravenţională a celor care nu respectă regulile de prevenţie se face doar de către organele de ordine publică. Cetăţenii pot face un apel civic către ceilalţi călători la respectarea măsurilor, inclusiv cu sesizarea organelor de ordine publică abilitate (Jandarmeria şi/sau Poliţia Metrou)”, se precizează în comunicat.

Potrivit Metrorex, mulţi călători îşi dau jos masca de protecţie după urcarea în tren, sau o poartă necorespunzător.

„Din nefericire, în urma măsurilor de relaxare a restricţiilor, mulţi călători tind spre nepurtarea măştii sau purtarea necorespunzătoare a acesteia. Odată trecuţi de filtrul de control de la turnicheţi, sau urcaţi în tren, îşi dau jos masca de protecţie. Pe de altă parte, comportamentul călătorilor în mijloacele de transport în comun trebuie să se supună şi regulilor de politeţe şi responsabilitate civică. (…) Măsura obligativităţii purtării măştii de protecţie a fost instituită odată cu trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă, prin Hotărârea nr 24/14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2. Fiecare cetăţean are obligaţia respectării măsurilor impuse, inclusiv a purtării măştii de protecţie în mijloacele de transport public, nerespectarea acestora conducând la sancţionarea contravenţională de către organele de ordine publică, în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, arată Metrorex în comunicat.

Compania subliniază că face tot ceea ce este posibil pentru prevenţia şi limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

„De asemenea, călătorilor li se solicită permanent, prin instalaţia de sonorizare a staţiilor, păstrarea distanţei sociale şi purtarea măştilor de protecţie. Aceleaşi informaţii se regăsesc la infochioşcuri, pe afişele din trenuri si pe site-ul oficial al Metrorex. Siguranţa călătorilor rămâne principalul nostru obiectiv şi vă asigurăm, pe această cale, că ne adaptăm reglementărilor autorităţilor din domeniu. În această situaţie fără precedent, echipa Metrorex depune toate eforturile pentru siguranţa şi confortul dumneavoastră, însă pentru a reuşi este nevoie de bunul simţ civic cultivat al fiecărui cetăţean în parte!”, se menţionează în comunicat.

Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Asta mai lipsea, sa te poata amenda si un neica nimeni cu 4 clase care e ‘agent de paza’

  platiti cu salariul minim pe economie, majortitatea cu istoric de alcoolici si ANALFABETI

  • Cine respecta regulile, nu trebuie amendat. Corect?
   Si ce ne priveste pe noi ce salariu are paznicul de la metrou, in contextul acestui articol?

  • Gabi, astea sunt problemele unuia certat cu legea sau caruia nu ii pasa de reguli. Cum sa fenteze si cum de are drept cineva sa ii atraga atentia. Vezi un articol pe HN: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25279033-varstnic-77-ani-din-timis-batut-legat-cinci-barbati-care-intrat-peste-casa-furat-aproape-30-000-lei.htm

   Sunt cativa preocupati de unde avea batranul bani, nu de partea ilegala gen intrare prin efractie, sechestrare, bataie, jaf. Asa si aici: tu zici „cine respecta regulile nu trebuie amendat”. Radu are alte probleme.

   Atat pot unii, nu ai ce sa le ceri. Vezi cazul amenzilor date in urma OUG. Toti tipau ca e neconstitutionala ordonanta si deci amenda. Da, dpdv legal asa era. Dar tu chiar crezi ca aceiasi care se dau mari experti in drept ar fi respectat legea daca ar fi fost data prin Parlament? Sa fim seriosi.

   Pe scurt: iti bati capul degeaba. Sunt foarte multi ca radu. Ma astept ca in metrou daca vine un paznic sa atraga atentia unui smecheras in cel mai bun caz teribilistul va da din umeri si atat stiind ca nu pateste nimic, in cel mai rau caz va lua paznicul la bataie. Cam asta e nivelul unora. Pe premisa „asa si daca nu vreau, ce-mi faci? hai sa te vad daca ai tupeu”.

 2. Legi „a la PSD-AUR”!!! Si agenții ce să facă dacă constată purtarea necorespunzătoare a măștilor? Poze? Să noteze in caiet? Sa urmărească cu atenție ca Iohannis???