G4Media.ro

Meteo: Cod portocaliu şi Cod galben de vânt puternic în 27 de…

Meteo: Cod portocaliu şi Cod galben de vânt puternic în 27 de judeţe, duminică şi luni; Cod galben în restul ţării de duminică seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic valabilă duminică, între orele 6:00 şi 18:00 în 27 de judeţe, care de duminică seara se va transforma în Cod portocaliu, şi va fi valabilă până luni la ora 18:00, şi o atenţionare Cod galben pentru restul ţării, valabilă de duminică, ora 18:00, până luni la ora 18:00, în restul ţării.

Potrivit meteorologilor, primul Cod galben vizează zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş, Harghita, Neamţ, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Mehedinţi, Caraş Severin, Timiş, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Sălaj şi Satu Mare.

În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 metri rafalele vor atinge 80-90 km/h. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, vor fi şi în nord-vestul ţării, precizează ANM.

Începând de duminică, ora 20:00, până luni la ora 18:00, în aceste zone Codul galben se va transforma în Cod portocaliu, conform căruia vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 110- 130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1.600 de metri.

Începând de duminică, ora 18:00, vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a ţării. La munte vor fi rafale de 80-100 km/h, iar în Transilvania, Moldova, Maramureş şi nordul Crişanei viteza vântului va atinge 65-80 km/h şi pe arii restrânse 85-90 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale şi temporare, în special pe parcursul zilei de luni (24 februarie), cu viteze în general de 55-70 km/h.

Vor fi precipitaţii pe arii extinse şi în general moderate cantitativ în regiunile nordice şi centrale, unde vor fi mai ales ploi, iar la munte, cu precădere la altitudini mari, treptat vor predomina ninsorile.

Sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter