G4Media.ro

Mesajul Maiei Sandu, de Ziua Națională: „România ne-a iubit necondiționat, fără a…

Sursa Foto: Facebook/ Maia Sandu

Mesajul Maiei Sandu, de Ziua Națională: „România ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii” / ”Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie”

Președinta Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia Zilei României, în care își exprimă recunoștința moldovenilor față de țara vecină, notează TV8.md. Ea a subliniat importanța legăturii strânse dintre cele două țări, evidențiind sprijinul constant pe care România l-a acordat Republicii Moldova în diverse domenii.

„România este iubită în Republica Moldova, pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc – limba transmisă cu dragoste de părinți, istoria de la care învățăm multiple lecții de demnitate și cultura care construiește cele mai statornice punți. România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este. Și știu că și Moldova este iubită în România.

România, de-a lungul anilor, ne-a iubit necondiționat, fără a aștepta lauri sau beneficii. Și ca orice iubire autentică România nu a strigat-o bătându-se cu pumnul în piept, ci a manifestat-o indiferent de circumstanțe”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a menționat contribuțiile semnificative ale României în dezvoltarea Republicii Moldova, de la proiecte de modernizare a localităților la intervenții medicale de urgență prin serviciul SMURD și sprijinul acordat în gestionarea pandemiei.

„Ne-a oferit lumină, la propriu, când aveam cea mai mare nevoie, ne ajută să modernizăm localitățile, să salvăm viețile cetățenilor de pe malul stâng al Prutului prin serviciul medical de urgență SMURD, ne-a oferit primele ajutoare pe timp de criză pandemică. Și nu doar lista lungă a ajutoarelor oferite ne face să fim profund recunoscători, ci și încrederea noastră că putem mereu conta pe România”.

Sandu a evidențiat că România este pentru noi „un pilon de rezistență și este cel mai aprig avocat în drumul nostru european”.

„Ne leagă trecutul, dar și mai mult ne leagă viitorul. Ne leagă dorința de a construi o societate dreaptă și bună pentru toți cetățenii noștri, de a deveni mai puternici împreună. Drumul nostru este comun – locul nostru este împreună în Uniunea Europeană”, scrie TV8.md.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Stiu ca este nevoie de Dna Sandu in Moldova, dar nu ne poate onora cu vre-o 10 ani de conducere in Romania? Ca vorbeste despre tara asta muuult mai frumos decat multi din cei ce conduc Romania astazi… si sunt convins ca ar face si mult mai mult…

  2. Maia Sandu dă clasă..

  3. oare Klaun iubește și el România?

    • Klaun, Semeon, Șoșo, măCucă, Ciolacus and Co, bugetarii fără număr, interlopii, pe eneleu, pesedeu, haureii, sosesii, ude-mereu, iubesc România ca pe o mamă: o sug de toată energia. Ei sunt foarte conștienți că într-o țară civilizată europeană nu ar fi avut șansele pe care le-au avut și le au în România.
      Fostul primar CereCash a simțit pe propria mufă ce înseamnă să fii cocalar într-o țară, nu perfectă, europeană.

  4. Inteligenta si bun simt! Nu am avut niciodata un astfel de politician in Romania. Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie. Dar pentru asta trebuie sa te trezesti … din somnul … (Asa, ca sa fim ”poetici” de dimineata si de 1 Decembrie.)