G4Media.ro

Mesaje de mulțumire de la localnici pentru pompierii români care sting incendii…

Sursa foto: IGSU

Mesaje de mulțumire de la localnici pentru pompierii români care sting incendii de pădure în Franța

Pompierii români plecați în Franța intervin în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux. Ei au primit mesaje de încurajare și mulțumire din partea locuitorilor din zonele afectate de incendiile de vegetație, scrie RFI România, citată de Rador. La fel s-a întâmplat anul trecut cu pompierii români aflați în misiune în Grecia, unde localnicii și oficialii i-au lăudat pentru profesionalism.

Românii sunt pe teren în zona Chapelle Saint Blaise, în cadrul sectorului 2 de intervenție. Sunt 36 de pompieri români, cu cinci mașini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri și un microbuz. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri, care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

Din vestul României au plecat spre Franța 16 pompieri. Temperatura ridicată, umiditatea scăzută și vântul care suflă cu putere îngreunează intervenția din teren. Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Salvatorii români au primit o mulțime de mesaje de mulțumire din partea locuitorilor din zona în care intervin. În plus, voluntarii le-au adus apă, alimente și obiecte de uz sanitar. O veste ceva mai bună vine dinspre meteorologi, care spun că sunt așteptate furtuni, iar temperaturile vor începe să scadă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Succes pompierilor militari români! Să se întoarcă toți cu bine la familii!

  2. Adică 5000 de pompieri francezi suspenfati pentru ca au refuzat sa se vaccineze au fost înlocuiți cu câteva zeci de romani. Merci!

  3. Merci pour toute cette bien précieuse aide apportée, car c’est dans ces moment difficiles, que nous pouvons compter sur nos amis roumains. Merci à vous.

    • Ai debitat o pr0stie patentă de genul „chescă vuzave prepare pur ojurdui“! :)))))

    • Tucurel, tin-te de ce stii mai bine, de injuraturi. Lasa chestiile serioase pentru adulti, nu-i de tine aici. Avem sansa de a fi ajutati de pompieri din toate tarile, nu prea cunosti tu ceea ce inseamna intr-ajutorarea. Asa ca repet, tin-te de injuraturi, ca asta stii tu cel mai bine