G4Media.ro

Marș memorial în București pentru eroii uciși în Revoluția din Decembrie 1989

Sursa: Radio Europa Libera

Marș memorial în București pentru eroii uciși în Revoluția din Decembrie 1989

Pe data de 22 Decembrie, începând cu ora 16:00, asociațiile Freedom House, Inițiativa România, Rezistența, Geeks for Democracy, Corupția Ucide și 21 Decembrie vor organiza un marș memorial pentru eroii uciși în zilele lui decembrie 1989, potrivit unui comunicat de presă.

Marșul va pleca la ora 17:00 din Piață Victoriei, pe traseul Piața Română, Piața Universității, Piața Revoluției.

În fața Ministrului de Interne (fostul sediul al CC al PCR, și locul unde s-a strigat “Jos Ceaușescu” pentru prima data în București), va avea loc citirea tuturor numelor celor ucisi în acele zile – peste 1100 de persoane, începând cu ora 18:30.

Citirea numelor se va face de către rude ale celor uciși atunci-copii, frați, părinți, soți , precum și de personalități din societatea civilă de atunci și de acum precum Radu Filipescu, Andrei Ursu, Mihai Sora, Oana Gheorghiu, Valeriu Nicolae.

De asemeni, în cursul evenimentului se vor rememora prin scurte filme istoria atrocităților comunismului românesc și cea a principalelor momente ale revoluției anticomuniste.

Invităm cât mai mulți bucureșteni la acest memoriat, pentru a ne arată solidaritatea cu familiile care au plătit cu viața celor dragi libertatea noastră.

Foto: Imagini de la Revoluția din 1989 (Sursa: Radio Europa Liberă)

Mai multe detalii pe pagina evenimentului de pe Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Pe bune? Fosila bolșevică Mihai Șora participă la marș? Se răsucesc morții de la Revoluție în mormânt! Cât dracu mai plimbați mumia aia pe la evenimente de genul ăsta fără să vă dați seama, idioților, că astfel scuipați pe mormintele celor morți atunci?

    • Tocmai jigodia de trol clonat vorbește de cei omorâți de securiștii criminalului Vlad Iulian, fondatorul mafiei PRO-PSD-ALDE la care slujesc postacii bolșevici. Mor de ciudă interlopii că moșul e respectat și salutat la ”marșuri” pe când ei se ascund ca niște libărci scârboase pe unde apucă pentru că ar fi scuipați oriunde ar fi găsiți, așa cum scuipă ei de 30 de ani ” pe mormintele celor morți atunci”.

    • @Bad@, GET A LIFE, LOSER!

    • hai că s-a enervat și a scris cu majuscule. Sau a vrut să pară altă poantă, asta cu get a life, singura pe care o știe, fosila clonată.

  2. Felicitari asociatiilor ! Foarta buna initiativa !

    Sper sa participe cat mai multa lume la acest mars memorial.Trebuie sa dam un semnal clar eternilor securisti ( care inca mai trag sforile prin institutii) si societatii romanesti ca nu mai vrem minciuna si coruptie.
    Mai ales tinerii sant chemati sa participe.Pentru ei au murit aceste victime.Sper ca ei vor duce revolutia la capat, vor scoate adevarul la suprafata, si criminalii (Iliescu, voican-voiculescu si altii) vor platii in sfarsit penal.Sper…….

    Este un mars al demnitatii !

  3. În ’89 au fost „eroi” care, în timp ce se trăgea pe străzi, își vedeau tacticos de cartonul lor de ouă sau de bradul de Crăciun…Unii dintre ei au devenit „eroi”ai revoluției anti-comuniste, cu acte în regulă și cu privilegii.
    În ’89 au fost si EROI care care, animați de îndemnurile acelor zile de grație, „Vom muri si vom fi liberi!” si „Lasilor, veniti cu noi!”, au ieșit în stradă și au murit cu candoare…
    Marsul este despre cei din urma si despre jertfa lor…