G4Media.ro

Mercedes introduce un abonament de 1.200 de dolari pe an care creşte…

Sursa foto: Mercedes Benz

Mercedes introduce un abonament de 1.200 de dolari pe an care creşte viteza automobilului / BMW a încercat să vândă un abonament de 18 dolari pe lună, care permitea șoferilor să pornească sistemul de încălzire a scaunelor

Constructorul auto german Mercedes-Benz încearcă să vândă cumpărătorilor de sedanuri electrice EQ un abonament anual suplimentar de 1.200 de dolari pe an, care scurtează cu o secundă timpul necesar pentru ca vehiculul să ajungă de la zero la 100 de kilometri pe oră, transmite Bloomberg.

Această caracteristică este dezactivată dacă abonamentul nu este reînnoit.

„Reglajul fin al motorului electric majorează cu 20% până la 24% puterea maximă a automobilului Mercedes-EQ. Este îmbunătăţit de asemenea cuplul, ceea ce permite vehiculului să accelereze semnificativ mai rapid şi mai puternic”, se precizează pe pagina principală a abonamentului, denumit „Acceleration Increase”, şi care este disponibil pe magazinul online al constructorului german.

Taxarea clienţilor pentru o caracteristică de care automobilul este deja capabil este o mişcare curajoasă din parte producătorului de vehicule de lux.

O iniţiativă similară lansată la începutul anului de rivalul german BMW a generat critici, după ce acest producător a încercat să vândă un abonament de 18 dolari pe lună, care permitea proprietarilor de automobile BMW să pornească sistemul de încălzire a scaunelor.

Constructorii de automobile mizează pe serviciile la cerere pentru a-şi extinde şi majora veniturile, inclusiv prin oferte precum servicii de conducere autonomă.

Mercedes a precizat că abonamentul său este valabil pentru modelele EQS sedan şi EQS SUV precum şi pentru unele modele EQE sedan şi EQE SUV.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Hai ca din lacomia asta, in 20 de ani vom ajunge sa spunem ce buna era Dacia 1300 care prindea si ea 120 la ora (cu vantul din spate).

  • lumea asta unde totul e pe baza de subscription / abonament e o lume a lacomiei, impartita intre cei care au abonamente si ce-i care nu-si permit abonamente

 2. Eu zic sa instituie și un abonament lunar de 5-10.000 pe luna dacă vor sa folosească masina. Altfel, sa o plătească și sa o tina în parcare de bibelou…

  • Ai fi surprins, unii cred că ar fi mulțumiți și cu varianta bibelou…

  • Încet, încet se va ajunge și aici. De fapt asta cred că se urmărește.

  • Mare branza. Ce, aia de la Tesla nu percep abonament pentru functia lor de pilot automat (care nici macar nu e implementata decat partial)?

 3. Accelerația, nu viteza ci accelerația din ceea ce scrieți voi aici.

 4. Ăștia insistă să piardă clienți.

 5. Adica setarile default sunt intentionat de kacao.
  Mercedes e ca Militia, salariul e ca sa vina Garcea la serviciu, ca sa-si faca treaba trebuie sa ii dai bonusuri.

 6. Viteza și accelerația sunt chestiuni diferite.
  Nu stăpâniți noțiuni elementare de fizica de lasă a a VI-a.
  Trist, sper că nu scrieți și despre alte subiecte mai delicate pe care nu le stăpâniți….
  Titlul e greșit…..

 7. La cat costa un mb electric. Sa mai dai 1200 doar pentru 1 secunda avans chiar mi se pare enorm și poate fi un test sa vadă dacă prostestee sau nu clientul. Cumperi un produs foarte scump pe care îl controlează altcineva și tu doar trăiești cu impresia ca este al tău dar de fapt tu nu cumperi nimic,doar închiriezi ceva pe bani mulți. O prosteala pe fata

 8. Pana la urma ce cumperi cu 150.000 de euro?? Cumperi o masina pe care o controlează o firma. La care mai plătești și abonament ca să îți dea voie sa o conduci? Chiar am ajuns la un grad maxim de idioțenie

 9. Pana la urma ce cumperi cu 150.000 de euro?? Cumperi o masina pe care o controlează o firma. La care mai plătești și abonament ca să îți dea voie sa o conduci? Chiar am ajuns la un grad maxim de dezvoltare.

 10. Îți mai baga și Ursula limita de maxim 5 km/zi parcursi și gata ai salvat planeta.

 11. Mama proștilor e tot timpul gravidă. Nu-i prost cine cere, e prost cine dă.

 12. Stiti cum e aia.Prost e ala care da, nu ala care cere.

 13. 5 euro ptr un supt de mătărângă să nu mai oprești pe centură. La abonamentul ăsta mai plătești odată mașina în 3 luni. La 2 sujituri pe zi nu mai trebuie nici dietă, cobori din mașină în fiecare zi cu 1kg mai puțin, tu usuci pe picioare.