G4Media.ro

Membru Hells Angels, extrădat din România în SUA / Este acuzat de…

Sursa foto: Captură video

Membru Hells Angels, extrădat din România în SUA / Este acuzat de trafic de droguri și spălare de bani / Este vorba de un cetățean român, iar cererea de extrădare a fost aprobată luna aceasta

Un cetățean român, membru al Hells Angels, a fost extrădat luni în Statele Unite, fiind acuzat de trafic de droguri și spălare de bani, anunță Poliția Română într-un comunicat de presă.

”În cursul anului 2020, polițiștii Serviciul Antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat investigații ce au vizat membrii ai HELLS ANGELS, implicați în traficul internațional de droguri.

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu D.E.A. și  U.S. Marshals, într-o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, sub aspectul cercetării infracțiunilor de complicitate la trafic de droguri, spălare de bani, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, încălcare regimului armelor și munițiilor, săvârșirea de acte pregătitoare pentru infracțiunea de omor,   grup infracțional organizat, ce intră sub incidența legii R.I.C.O. (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act) toate prevăzute de Codul Penal al Statelor Unite ale Americii.

Aceste fapte sunt corespunzătoare în legislația română cu infracțiunile de trafic internațional de droguri de mare risc, spălarea banilor și complicitate la tentativă de omor”, se precizează în comunicat.

S-a emis un mandat provizoriu de arestare, în vederea extrădării, emis de autorităților judiciare din Statele Unite ale Americii, pe numele unui cetățean român, mandat ce a fost pus în aplicare de autoritățile române.

Cererea de extrădare a fost aprobată în luna ianuarie 2023, iar persoana de cetățenie română va fi transferată în S.U.A., unde va fi judecată pentru faptele de care este învinuit.

Hells Angels Motorcycle Club este un club de motocicliști organizat la nivel mondial ai cărui membri conduc de obicei motociclete Harley-Davidson. În Statele Unite și Canada, Hells Angels sunt încorporate ca Hells Angels Motorcycle Corporation. Poreclele obișnuite pentru club sunt „H.A.”, „Red & White”, „HAMC” și „81”.

Cu un număr de membri cuprins între 3.000 și 3.600 și 467 de filiale în 59 de țări, HAMC este unul dintre cele mai mari cluburi de motocicliști din lume, scrie Wikipedia.

Multe agenții de poliție și agenții internaționale de informații, inclusiv Departamentul de Justiție al Statelor Unite și Europol, consideră clubul un sindicat al crimei organizate.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Tarile independente nu își extradraza cetatenii

  2. Oare ucigașul lui Teo Peter ce mai face ? O fi bine ?

  3. Mulțumim că ne scăpați de gu.2oie.Cumulul aritmetic al sancțiunii penale îl va ține pe viață în USA-in Romania ar fi luat doar vreo 4 ani.

  4. Cetatean roman extradat in Sua?????
    Soldatel american ,crimi.nalul lui Teo, extradat in Romania, n ai sa vezi!!!
    Asta inseamna adevarata colonie!!

  5. Mama…am intrat si noi in randul tarilor civilizate cu motociclisti interlopi…uite si lumea interlopa romana este in continua dezvoltare si chiar globalizare…ce buni suntem noi romanii…