G4Media.ro

Membrii Comisiei juridice a Parlamentului European, îngrijorați de conexiunile cu Rusia ale…

Membrii Comisiei juridice a Parlamentului European, îngrijorați de conexiunile cu Rusia ale candidatului ungar la postul de comisar european

Membrii Comisiei juridice a Parlamentului European și-au exprimat îngrijorarea cu privire la „conexiunile cu Rusia” în respingerea candidatului maghiar pentru funcția de comisar european, Laszlo Trocsanyi, potrivit Politico.

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru Extindere și Vecinătate, Laszlo Trocsanyi, a picat la vot în Comisia Juridică, la fel ca Rovana Plumb. Împotriva cadidaturii sale au votat 11 membri ai Comisiei JURI din Parlamentul European, 9 au votat pentru, 2 s-au abținut.

Comisia nu a prezentat public motivele respingerii, însă acestea sunt menționate în scrisoarea președintei comisiei, consultată de Politico.

În cazul lui Trocsanyi, fost ministru al justiției, preocupările comisiei s-au concentrat pe relația sa cu o firmă de avocatură la care a fost cofondator, Nagy and Trocsanyi, și pe diverse decizii legate de Rusia.

Comisia își exprimă îngrijorarea privind „conexiunile sale cu Rusia, mai ales având în vedere rolul său de ministru al justiției în extrădarea unor suspecți ruși în Rusia, care ulterior au fost eliberați, în ciuda unei cereri de extrădare din partea SUA”, potrivit scrisorii transmise de președinta comisiei, Lucy Nethsingha, președintelui Parlamentului European, David Sassoli.

În timpul mandatului său de ministru al Justiției, Trocsanyi a aprobat extrădarea unor suspecți de trafic de arme din Rusia, Vladimir Lyubishin Sr. și Vladimir Lyubishin Jr., în țara de origine, în ciuda unei solicitări de extrădare a SUA și a colaborării unguro-americane în acest caz. Ulterior, suspecții au fost eliberați.

Statele Unite au deplâns public, în noiembrie anul trecut, decizia Ungariei, spunând că aceasta ridică „semne de întrebăre cu privire la angajamentul Ungariei în cooperarea pentru aplicarea legii”.

Ministerul Justiției din Ungaria a declarat că Trocsanyi a luat decizia extrădării suspecților în Rusia pe baza deciziilor judiciare, a legilor relevante și a acordurilor internaționale.

Foto: Facebook / Laszlo Trocsanyi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.