G4Media.ro

Meloni evocă un „atentat” şi agită apele odată cu apropierea alegerilor europene…

Sursa foto: European Council

Meloni evocă un „atentat” şi agită apele odată cu apropierea alegerilor europene după ce un migrant a înjunghiat şi rănit grav un poliţist în Gara Lambrate, din Milano. Salvini spune că e un marocan fără viză

Premierul italian Giorgia Meloni evocă un ”atentat” după ce un poliţist italian, Christian Di Martino, în vârstă de 35 de ani, a fost înjunghiat şi ”rănit grav” în Gara Lambrate, la Milano, iar politicieni italieni denunţă o faptă comisă de către un bărbat ”cu multiple condamnări penale”, relatează News.ro.

Presa italiană scrie că poliţistul a fost înjunghiat de trei ori în spate, miercuri, către ora locală 23.30 (joi, 0.30, ora României), în timp ce încerca să aresteze un bărbat care a aruncat cu pietre într-un tren şi a agresat o trecătoare în vârstă de 50 de ani.

Suspectul a fost ”arestat cu privire la tentativă de asasinat”, a anunţat joi pe X poliţia.

Poliţistul rănit grav a fost transportat de urgenţă la SpitalulNiguarda.

”RESORTISANT NEEUROPEAN”

Acest atac agită piesajul politic italian.

Premierul italianGiorgia Meloni a catalogat atacul, pe reţele de socializare, drept ”un atentat”.

Ea precizează că atacatorul este ”un resortisant neeuropean” a cărui stare mentală este ”alterată” şi anunţă că urmăreşte ”cu teamă” starea sănătăţii poliţistului rănit.

VicepremierulMatteo Salvini scrie pe X că autorul atacului este un bărbat de origine marocană, care se află fără viză pe teritoriul italian.

Presa italiană, care citează anchetatori, scrie că bărbatul a sosit la Milano în 2002 şi că a fost implicat în diverse dosare, un ultraj al unui agent şi deţinere de stupefiante.

Împotriva acestuia s-a depus o plângere duminică.

Dosarul face valuri în contextul în care Guvernul de extremă dreapta italian a făcut din imigraţia ilegală calul său de bătaie în alegerile europene de la 9 iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...