G4Media.ro

Medicul acuzat că a implantat 238 de dispozitive cardiace de la cadavre…

sursa foto: Pexels

Medicul acuzat că a implantat 238 de dispozitive cardiace de la cadavre ar fi falsificat formularele de consimțământ ale pacienților ca să rezulte că bolnavii și-ar fi dat acordul  – referatul de arestare al procurorilor

Medicul Nicolae Dan Tesloianu de la Spitalul Sfântu Spiridon din Iași și alți medici din subordine ar fi falsificat formularele de consimțământ ale pacienților cărora le-ar fi implantat dispozitive medicale de la cadavre, acuză procurorii în referatul prin care au cerut arestarea medicului pentru 30 de zile.

În referatul anonimizat, consultat de G4Media.ro, se arată că ”în perioada 2017 – august 2022 (…) a implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre, pentru care a utilizat accesorii din respectivele kituri de defibrilatoare tricamerale.  (…) sau medici din subordine, la solicitarea acestuia, au alterat mai multe înscrisuri, respectiv formularele ”Consimțământul informat al pacientului”, prin adăugarea, ulterior semnării acestora de către pacienți, unui paragraf olograf, înainte de rubrica cu semnătura persoanelor în cauză și fără a le aduce la cunoștință, că bolnavii și-ar fi exprimat acordul prealabil pentru implantara unui dispozitiv extra din cadavre și/ sau efectuarea de modificări ulterioare pe FOCG (prin utilizarea de corectoare, rescriere și/ sau alte adăugiri) referitoare la implanturi de dispozitive extrase de la pacienți decedați”

Procurorii mai susțin că o mare parte dintre aceste intervenții „nu erau necesare”, fiind efectuate fie în urma unor „diagnostice fictive”, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptomatologia specifică. Surse G4Media au declarat că ar fi vorba de medicamentul Neoton. În acest dosar, sunt vizați în total șase medici și patru pacienți, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ), publicat sâmbătă.

Medicul Nicolae Dan Tesloianu a fost arestat pentru 30 de zile Tribunalului București. Doctorul de la spitalul Sf Spiridon din Iași a contestat măsura arestării. Tesloianu este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, și luare de mită.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...