G4Media.ro

Medicii de familie acuză Ministerul Sănătății de ”lipsă de interes pentru PNRR”…

Sursa foto: Pixabay

Medicii de familie acuză Ministerul Sănătății de ”lipsă de interes pentru PNRR” / ”Persoană de contact pentru toate cele 2.250 de cabinete a fost un consilier care s-a aflat în concediu de odihnă în perioada în care cabinetele ar fi trebuit să transmită proiectele”

„Lipsa de interes pentru PNRR nu este a medicilor de familie, ci chiar a Ministerului Sănătății”, a transmis marți Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF), informează Agenția de presă Rador.

Reacția FNPMF vine după ce, luni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi-a exprimat dezamăgirea față de lipsa de interes a medicilor de familie pentru finanțarea pentru cabinete la care au acces prin PNRR.

FNPMF precizează că l-a informat pe ministrul sănătății prin mai multe adrese scrise transmise în lunile mai, iulie şi septembrie despre problemele pe care le întâmpină medicii de familie în privința PNRR.

În cea mai recentă adresă, din 4 septembrie 2022, FNPMF transmitea Ministerului Sănătății că  ”sute de cabinete de medicina familiei ne-au sesizat că nu au reușit să obțină devizele pentru componenta renovare sau acordul primăriei care deține spațiul, respectiv prelungirea contractelor de concesiune cu primăria până în anul 2026”.

Patronatul consideră că o investiție cu un buget de 180 de milioane de euro și peste 3000 de beneficiari trebuia să fie gestionată de o direcție de specialitate a Ministerului Sănătății, cu un număr adecvat de funcționari publici desemnați să își asume răspunderea pentru proiect.

”Am fost surprinși să găsim ca persoană de contact pentru toate cele 2250 de cabinete din lista preselectată un consilier personal, nu un funcționar public, consilier care s-a aflat în concediu de odihnă în perioada în care cabinetele ar fi trebuit să transmită proiectele și să primească răspunsuri la întrebări din partea sa”, relatează medicii de familie.

„Nu am primit răspunsul Ministerului Sănătății la adresa transmisă în 4 septembrie. De altfel Ministerul Sănătății nu a răspuns la aproape nici o adresă a FNPMF, dintre cele peste 30 transmise de la începutul anului 2022”, se mai precizează în document.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Medici de familie ar trebuii anchetati ca au inceput sa aiba tupeu, auzi sa renunte bietul om la concediu ca ei au chef de proiecte si de bani….

  2. Și totuși, românii vor vota din nou PSD 30%, PNL 25%, deoarece românii vor să distrugă țara.

  3. Care medici de familie??!!! Sunt de negasit in timpul programului, pacientii sunt tinuti afara in frig , consultatiile sunt facute prin telefon(pe telefonul asistentei!!!), ti se transmite sec sa te prezinti in urgenta sau sa suni la 112!!! Toate astea in timp ce incaseaza zeci de mii lei de la CNAS din contributiile noastre!!!